Quantcast
THE STREAM

WIN: Η φραπεδιά είναι ο πιο υγιεινός καφές, σύμφωνα με έγκριτους επιστήμονες

Η φράπα είναι για δύο, αντίο στο ιατρείο


Bobol Gordello · 28 Αυγούστου 2016

Μπορεί οι φρέντοι εσπρέσοι μέτριοι και οι κρέμες στα καπουτσίνα που ξεκίνησαν τα Coffe Island και ακολούθησαν κι άλλοι να είναι τρεντ, όμως ο φραπές θα μένει για πάντα μια σταθερή αξία για τον Έλληνα, με τα εκάστοτε σκαμπανεβάσματα.

frape-kafes

Μόνο που τώρα θα έχει λόγους να ξανανέβει στις προτιμήσεις μας, καθότι το λέει η επιστήμη. Σύμφωνα με το δόκτωρα Rob Van Dam, έναν Ζαν-Κλωντ Βαν Νταμ της διατροφολογίας, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard, ο στιγμιαίος καφές έχει δυο εξαιρετικά πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων.

590_427479b34e73367e17b0850d7b49aadd

Κατά πρώτον, έχει λιγότερη καφεστόλη από το γαλλικό καφέ, την κλασική επιλογή πολλών οικογενειαρχών για το πρωινό με την οικογένεια. Και τι είναι η καφεστόλη; Μια ουσία που αυξάνει τη χοληστερόλη του αίματος, μέσω υπερέκφρασης ενός υποδοχέα στο εντερικό μονοπάτι, κρίσιμου για τη ρύθμιση της πέτρας του σκανδάλου για τις αθηρωματικές πλάκες, τα εμφράγματα, τα εγκεφαλικά. Έχεις υψηλή LDL; Τέρμα για σένα οι γαλλικοί, οι ελληνικοί, οι τούρκικοι, μόνο τσιλάρισμα με φραπεδάρες.

F1.large

Κατά δεύτερον (ανάλογα πάντα με την εταιρία παραγωγής του εκάστοτε φακέλου στιγμιαίου καφέ) ο στιγμιαίος καφές έχει τη μικρότερη ποσότητα καφεΐνης σε σχέση με τα άλλα είδη. Υπάρχουν φακελάκια ακόμα και με 27 mg καφεΐνης στο κουταλάκι του γλυκού, την ίδια στιγμή που ένα φλιτζάνι από τα άλλα είδη έχει πάνω από 90 mg. Λιγότερα νεύρα, τουτέστιν.

frapes

Καιρός να αναθεωρήστε, το λοιπόν. Κάποιες αξίες θα τις σέβεστε.

(πηγή)

Best of internet