Quantcast
THE STREAM

Γιατρός έσωσε επιβάτη σε πτήση της Εasy Jet, τον κέρασαν καφέ, του χρέωσαν τη σοκολάτα

Όταν ο παπούς σου δίνει 50 λεπτά για να κεράσεις παγωτό τους φίλους σου


President Creed · 11 Μαρτίου 2016

 

Θα έχετε ίσως ακούσει σε πλοία και σε αεροπλάνα να ζητούν από γιατρούς να δηλώνουν την ιδιότητά τους σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος. Αυτό, πέραν του ότι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπιστούν κρίσιμες καταστάσεις και να σωθούν ζωές, είναι πολύ οικονομικό για τις αεροπορικές εταιρίες επειδή σημαίνει ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί να γίνουν έκτακτες στάσεις και παρακάμψεις και άρα να εκτοξευτούν τα έξοδα της πτήσης για την εταιρία.

Γι’ αυτό το λόγο, σύνηθως οι αεροπορικές εταιρίες είναι αρκετά γενναιόδωρες με τους ιατρούς που προσφέρονται να βοηθήσουν εθελοντικά σε ιατρικά επείγοντα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Σε άλλους δίνουν μίλια, σε άλλους δίνουν πτήσεις, αλλά η easy jet, αγαπητοί φίλοι, δεν χαρίζεται έτσι εύκολα.

Σε μια πτήση της Easy Jet από το Γκάτγουικ προς τη Θεσσαλονίκη, μια ελληνίδα γιαγιά που επέβαινε στο αεροπλάνο ένιωσε μια αδιαθεσία και το πλήρωμα ζήτησε τη βοήθεια ενός γιατρού, ενώ ενημέρωσε ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνουν παράκαμψη της διαδρομής τους. Τότε, ο Edward Southall, ένας Βρετανός γιατρός που επέβαινε στην πτήση, δήλωσε στο πλήρωμα ότι είναι γιατρός και προσφέρθηκε να βοηθήσει την ελληνίδα γιαγιά, η οποία είχε χλωμιάσει και δεν περνούσε και πολύ καλά.

19-edward-southall

Ο Dr Southall κέρδισε έναν ολόκληρο καφέ προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες σε πτήση της Easyjet

Ο Southall χρησιμοποιώντας το κουτί πρώτων βοηθειών την ακροάστηκε και πήρε τον σφιγμό της και ενημέρωσε το πλήρωμα ότι μπορεί να την παρακολουθεί για όση ώρα χρειαστεί, προκειμένου να μην αλλάξει η πορεία της πτήσης.

Ο Δόκτορ ήταν πάνω από τη γιαγιά για καμιά ώρα, μέχρι που η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε η γιαγιά κοιμήθηκε για λίγο και ο Southall μπόρεσε να χαλαρώσει λίγο επιστρέφοντας στη θέση του. Όταν πέρασε από δίπλα του το καροτσάκι των αεροσυνοδών με τους καφέδες και τα σχετικά ψιψιψόνια, ο γιατρός ζήτησε έναν καφέ και κιτκατ. Η αεροσυνοδός τον ενημέρωσε ότι μπορεί να τον κεράσει ένα καφέ, αλλά την κιτ κατ θα πρέπει να την πληρώσει από την τσέπη του 2 ευρώ.

 

2A3F3CBE00000578-0-image-a-2_1436095421855

Φκαριστούμε που σώσατε τη ζωή της γιαγιάς και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία. Η κιτ κατ κάνει 2 ευρώ.

Η πτήση έφτασε στη Θεσσαλονίκη, η γιαγιά γύρισε σπίτι της κομπλέ και ο Southall ένιωσε λίγο ο μαλάκας της υπόθεσης. Όπως διαβάζουμε στον independent.co.uk , το δίκιο τον έπνιγε και έστειλε email στην εξυπηρέτηση πελατών της Easy Jet, λέγοντάς τους:

Πιστεύω ότι η παρέμβασή μου απέτρεψε μια αλλαγή της πτήσης και ως εκ τούτου η εταιρεία εξοικονόμησε χιλιάδες λίρες. Ήταν, λοιπόν, σωστό ή ανάλογο των υπηρεσιών μου ο δωρεάν καφές, αλλά η χρέωση της σοκολάτας;

 

Στην αρχή η Easy Jet τον έγραψε κανονικά τον Δρ., μετά όμως είπε ότι θα του κάνουν δώρο ένα εισιτήριο αξίας 20 ευρώ για αποσκευή. Στη συνέχεια ο Southhall δήλωσε “Δε με νοιάζουν οι δωρεάν σοκολάτες και αποσκευές. Είναι απλά θέμα αρχής του πόσα εξοικονομούν από μια κίνηση καλής θέλησης” Τελικά, πάντως, η Easy Jet λύγισε και δήλωσε:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η παράκαμψη δεν ήταν τόσο πιθανό σενάριο. Η Easy Jet είναι ευγνώμων για την βοήθεια που προσέφερε ο Δρ. Southall στο πλήρωμα μας όπως έχουν κάνει και πολλοί άλλοι ιατροί οι οποίοι βοηθούν επιβάτες κάθε χρόνο.Ζητούμε συγνώμη που δεν ανταποκριθήκαμε σωστά εξ’ αρχής και θα θέλαμε να προσφέρουμε στον Δρ Southall ένα δωρεάν αεροπορικό ταξίδι ως ένδειξη καλής θέλησης.

Best of internet