Quantcast
THE STREAM

Ανατρέπεται η ιστορική απόφαση δικαίωσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα από το Εφετείο

Το δικαστήριο κατέληξε πως η εργοδοσία δεν έχει καμία ευθύνη


THE NEWSROOM · 1 Μαρτίου 2016

 

Η γνωστή υπόθεση της επίθεσης που είχε δεχτεί η Κωνσταντίνα Κούνεβα με βιτριόλι τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 επανέρχεται μιας και το Εφετείο ακύρωσε την πρωτόδικη ιστορική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η “ΟΙΚΟΜΕΤ” έπρεπε να καταβάλλει αποζημίωση 250.000 ευρώ στην Κούνεβα.

 

Η υπόθεση είχε δικαστεί πρωτοδικώς από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά τον Ιούλιο του 2013 όπου η επίθεση κρίθηκε ως εργατικό ατύχημα.

kouneba

 

Θυμίζουμε ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα ήταν μαχόμενη συνδικαλίστρια, “ατίθαση εργαζόμενη” και “δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα στην εργοδοσία”. Όλα αυτά έληξαν απότομα με την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε στο πρόσωπο από αγνώστους.

Η πρώτη δικαστική δικαίωση άργησε πέντε χρόνια. Πλέον οχτώ χρόνια μετά το περιστατικό της επίθεσης, οι δράστες ακόμα αγνοούνται και εκτός αυτού, το Εφετείο ακυρώνει την πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε εν μέρει την Κούνεβα.

Τώρα, το δικαστήριο του Πειραιά απεφάνθη τελεσίδικα ότι για τη δολοφονική επίθεση στην τότε συνδικαλίστρια και νυν ευρωβουλευτή, Κωνσταντίνα Κούνεβα, δεν αποδεικνύεται η ευθύνη της εργοδοσίας.

 

Όπως δήλωσαν οι συνήγοροι της κας. Κούνεβα στην efsyn.gr:

Δυστυχώς ακυρώνει τη σημαντική συνεισφορά που η πρωτόδικη απόφαση ορθά προσέφερε στον εξόχως ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του εργατικού δικαίου, ως δικαίου προστασίας της αξίας του ανθρώπου και των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων του. Η εφετειακή απόφαση, αβάσιμα κατά τη γνώμη μας, δέχεται ότι δεν αποδείχθηκε ότι η επίθεση προήλθε από δράστες εντασσομένους ή ενταλθέντες για τη διάπραξη του εγκλήματος από πρόσωπα προερχόμενα από τον ευρύτερο εργασιακό χώρο της Κούνεβα.

Best of internet