Quantcast
THE STREAM

Με τιμές Πατούλη τιμήθηκε ο Μάο Τσετούνγκ σε περιφέρεια της Κίνας (PHOTO)

37 μέτρα άγαλμα που σχεδόν μοιάζει στον Μάο


President Creed · 5 Ιανουαρίου 2016

 

Τουλάχιστον αισιόδοξες είναι οι εξελίξεις στην Κίνα για όσους έχουν εταιρίες που κατασκευάζουν τερατώδη αγάλματα.

big_mao

Χωρικοί και επιχειρήσεις μιας από τις πλέον φτωχότερες περιφέρειες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αποφάσισαν την ανέγερση ενός χρυσόμορφου αγάλματος του Μάο Τσετουνγκ  ύψους 37 μέτρων και κόστους 3 εκατομμυρίων γουάν (~426 600 ευρώ) στη μέση του πουθενά.

Μερικά σκαλάκια οδηγούν στις σόλες του γιγαντιαίου αγάλματος το οποίο οριακά θυμίζει τον Μάο Τσε Τουνγκ. Για να συλλάβετε το ύψος του αγάλματος συγκρίνετε το με το ύψος του γερανού. Στη συνέχεια σκεφτείτε που θα έφτανε εάν είχαν σμιλέψει τον Μάο ώστε να στέκεται όρθιος.

 

big_mao2

Το άγαλμα, κατασκευασμένο από μέταλλο και μπετόν, στη συνέχεια βάφτηκε σε αποχρώσεις Πατουλί για να αποκτήσει την εντυπωσιακή μορφή που έχει σήμερα και να δέσει ομαλότερα με το πλούσιο περιβάλλον στο οποίο ανεγέρθηκε.

big_mao4

big_mao5

Ξακουστοί για την προνοητικότητά τους οι κάτοικοι της περιφέρειας Χενάν, κατασκεύασαν ένα εξτρά κεφάλι έτσι για καβάτζα, το οποίο μοιάζει το ίδιο λίγο με τον Μάο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Και το εξτρά κεφάλι έχει την ίδια όψη. Μοιάζει δηλαδή με πενηντάχρονη Κινέζα η οποία μόλις έχει κάνει σκανταλιά.

big_mao6

big_mao7

 

Εξαιρετική η ιδέα των κατοίκων της περιφέρειας Χέναν της Κίνας. Στην πλέον φτωχότερη περιφέρεια της Ευρωπαΐκής Ένωσης την ίδια ώρα σχεδιάζεται ένα άλλο εξίσου υπερβολικό και εξαιρετικά χρήσιμο χρυσόμορφο άγαλμα.

 

 

giphy

Best of internet