Quantcast
THE STREAM

Το επόμενο επικό τερατούργημα στη Ρόδο θα είναι ο νέος Κολοσσός (PHOTOS)

Γιατί όλα τα φαραωνικά καρακιτσαριά γίνονται στη Ρόδο;


President Creed · 3 Νοεμβρίου 2015

Τον Κολοσσό της Ρόδου θέλουν να κατασκευάσουν στην είσοδο του λιμανιού της Ρόδου 7 επιστήμονες από Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα κατασκευάζοντας ένα άγαλμα ύψους 150 μέτρων που απ’ έξω θα μοιάζει με την Catelyn Jenner πριν κάνει αλλαγή φύλου και μέσα θα μοιάζει με το μουσείο Γκούκενχαημ.

colossus_maketo

Όπως λένε και στο site τους:

Το αρχαίο άγαλμα βρισκόταν μέσα στην πόλη πάνω σε μια βάση με κλειστά τα πόδια. Ο στόχος της μελέτης δεν είναι να προτείνει ένα αντίγραφο του αρχαίου αγάλματος, ύψους 40 μέτρα, χάλκινο, αλλά να επαναλάβει ακριβώς την ίδια συγκίνηση και ρίγος που κατακτούσε τους επισκέπτες όταν το αντίκριζαν για πρώτη φορά, παραπάνω από 2200 χρόνια πριν, επισκέπτες συνηθισμένοι σε κατασκευές 5 έως και 10 μέτρα ύψους.
Είναι σαφές ότι, σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται σε κτήρια 400, 500 έως 800 μέτρων ύψους, για να αναδημιουργηθούν αυτά τα συναισθήματα το έργο θα πρέπει να είναι μοναδικό στο είδος του.

Καλά κάνουν οι εμπνευστές του πρότζεκτ και το οραματίζονται τόσο μεγάλο, μιας και ήδη υπάρχει τρομερός ανταγωνισμός μεγέθους στην Ελλάδα.

Αυτό το τερατούργημα πέραν από ένα χρυσαφί γομάρι απαράμιλλης ομορφιάς θα είναι και μουσείο, βιβλιοθήκη, πολιτιστικό και εκθεσιακό κέντρο (μέσα στο σιξ πακ του Κολοσσού) καθώς και φάρος (στη σαλατιέρα που κρατάει πάνω από το κεφάλι του).

collosus1 colossus_interior

Όλα τα μούσκουλα του Bruce Jenner καθώς και το ανεπαίσθητο duckface του θα καλυφθούν με φωτοβολταΐκά κύτταρα για να μην υπάρξουν τρεξίματα με τη ΔΕΗ.

colossus_surface

Και που θα βρεθούν τα 500 γκαζίλλιον ευρώ που θα χρειαστούν για την αποπεράτωση του όμορφου αυτού πρότζεκτ; Οι εμπνευστές του αφήνουν μερικά hint οτι θα πρέπει όλοι οι λάτρεις του Ω Ρ Α Ι Ο Υ να τσοντάρουμε ό,τι μπορούμε για να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα:

Στηρίξτε μας
Για την υλοποίηση του έργου θέλουμε να εμπνευστούμε από τον Antoni Gaudi, στην κατασκευή της Sagrada Familia, o οποίος κατάφερε να αντλήσει χρηματοδότηση από ιδιώτες, κάνοντας τους να αισθανθούν μέρος αυτού του μεγαλοπρεπούς μνημείο.
Έτσι, και εμείς, θέλουμε να επαναλάβουμε την ίδια ιδέα, αλλά αυτή τη φορά, χάρη στην τεχνολογία της τηλεπικοινωνίας, θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος όχι μόνο οι πολίτες μίας πόλης ή μιας χώρας, αλλά και οι πολίτες όλου του κόσμου, καθιστώντας τον Κολοσσό της Ρόδου ένα παγκόσμιο μνημείο.

Όσοι από εσάς είστε μερακλήδες και θεωρείτε οτι αξίζει αυτή η τύχη στη Ρόδο μιας και είναι τόσο κοντά στην Κύπρο, μπορείτε να στηρίξτε το προτζεκτ τους εδώ.

statue of liberty

 

Εμείς λέμε ΝΑΙ στην κατασκευή του Κολοσσού, θα ταιριάζει υπέροχα με αυτό εδώ.

 

Best of internet