Quantcast
THE STREAM

#Zombiewalk Black Friday: Το περιοδικό Adbusters σκαρώνει φάρσες στην καταναλωτική χαζομάρα

Mη πλακωθείς για κάποια plasma οθόνη, ντύσου ζόμπι και βγες στους δρόμους!


Eris Priestley · 29 Νοεμβρίου 2013

«Θα είναι η φετινή Black Friday η μεγαλύτερη ‘shopping day’ στην ιστορία του κόσμου; Ή θα είναι η αρχή για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο meme ενάντια στην μέρα – ιερή αγελάδα του δυτικού πολιτισμού και του καταναλωτισμού»

Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει το καναδικό περιοδικό Adbusters – γνωστό για τα αντικαταναλωτικά, αντιδιαφημιστικά του αισθήματα και τον προκλητικό τρόπο που περιποιείται οτιδήποτε η αμερικάνικη κουλτούρα του κέρδους θεωρεί τοτεμ.

Black Friday, λοιπόν, σήμερα για την αμερικάνικη ήπειρο και για όσους δε γνωρίζουν μιλάμε φυσικά για την πρώτη Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών όπου κατά παράδοση τα τελευταία 40 χρόνια χιλιάδες αφιονισμένων αμερικανών περιμένουν όλο το βράδυ σε τεράστιες ουρές έξω απο μεγάλα εμπορικά καταστήματα για να μπουκάρουν ουρλιάζοντας και χτυπώντας μόλις αυτά ανοίξουν και να ψωνίσουν σε προσφορές. Αυτό δηλαδή:

Σωστά, λίγες ώρες αφότου κατασπαράξουν πουλερικά και νιώσουν ευχαριστημένοι για ό,τι έχουν, οι άνθρωποι τσουρομαδιούνται για να βρουν σε προσφορές κάποιο tablet. Λογικό.

Αυτό λοιπόν το καρναβάλι καταναλωτικής χαζομάρας έρχονται να κοροϊδέψουν οι Adbusters αναγορεύοντας τη σημερινή μέρα παγκόσμια ημέρα ZOMBIE WALK προκαλώντας τον κόσμο αντι να παίξει φάπες για να κερδίσει κάποια πλάσμα, να ντυθεί ζομπι και να περιφέρεται στα Walmart. Πιο λογικό.

Μέχρι να απολαύσουμε και την εγχώρια εκδοχή της φάσης όπου χιλιάδες ελληνών θα παρανοούν έξω από κάποιο public, πάρε κι αυτό:

Best of internet