Quantcast
THE STREAM

Φασίστες ζήτησαν συγγνώμη από ΔΕΛΤΑδες που χτύπησαν επειδή τους πέρασαν για αναρχικούς

Mr. Bean στιγμή σε διαδήλωση ακροδεξιών


THE NEWSROOM · 29 Ιανουαρίου 2024

Επανήλθε η ισορροπία στη Δύναμη, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ένα αξέχαστο περιστατικό από το 2015 μόλις απέκτησε το sequel – διδυμάκι του. Η καθοριστική διαφορά είναι στην πολιτική ταυτότητα των πρωταγωνιστών και των θυμάτων.

Το στόρι έχει ως εξής, σύμφωνα με το Ποντίκι: Χτες το απόγευμα της Κυριακής 28/1, αστυνομικοί της ΔΡΑΣΗ (η παλιά ΔΕΛΤΑ) που πέρναγαν από την οδό Μιχαλακοπούλου δέχθηκαν επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα από φασίστες. Οι ακροδεξιοί ήταν εκεί γιατί συμμετείχαν σε συγκέντρωση (περίπου 60 ατόμων) που διοργανώθηκε από την φασιστική οργάνωση Propatria για τα 28 χρόνια από τα Ίμια. Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου λάμψης και χημικά και το πράγμα εξελίχτηκε σε συμπλοκή.

Μάλιστα, ένας από αυτούς φαίνεται ότι συνελήφθη ελαφρώς βίαια:

Εντέλει, πάνω 10 φασίστες συνελήφθησαν από την αστυνομία στην κοντινή οδό Αλεξανδρουπόλεως. Η φοβερή λεπτομέρεια είναι ότι μετά το μπουζούριασμα οι συλληφθέντες απολογήθηκαν στην αστυνομία λέγοντας ότι τους επιτέθηκαν επειδή «τους πέρασαν για αναρχικούς». Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε όντως αντισυγκέντρωση αντιφασιστικού προσανατολισμού αλλά αρκετά μακριά από το σημείο, στην οδό Ρηγίλλης.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το 2015 αναρχικοί είχαν δηλώσει δημόσια συγγνώμη επειδή ξυλοφόρτωσαν τα λάθος άτομα κοντά στο κάτω Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με τους ίδιους, χτύπησαν μέλη συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς επειδή τα μπέρδεψαν για μέλη της ΚΝΕ.

indy1

IS THIS ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ;

 

Best of internet