Quantcast
THE STREAM

Μητροπολίτης Αλεξ/πολης: «Βουλευτές μας ζητούν βοήθεια για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Εκκλησία της Ελλάδος to the rescue


THE NEWSROOM · 24 Ιανουαρίου 2024

Ο ορισμός του big if true είναι μια δήλωση που έκανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος. Υπενθυμίζουμε ότι από χτες η Εκκλησία της Ελλάδος έχει επίσημη θέση για τα ομόφυλα ζευγάρια: Η Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα ότι είναι κατά της επέκτασης του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια και κατά της τεκνοθεσίας. Όπως τονίζεται στην απόφαση, πρέπει να πει στα ελληνόπουλα τι είναι αμαρτία:

«Προφανώς η Πολιτεία νομοθετεί, αλλά αυτή η παράμετρος ούτε στερεί την ελευθερία του λόγου από την Εκκλησία ούτε απαλλάσσει την Εκκλησία από το καθήκον ενημέρωσης του πιστού λαού ούτε μπορεί να της υποδείξει σε τι συνίσταται η αμαρτία. Η Εκκλησία δεν νομοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για τους νόμους. Αν σιωπήσει, όμως, φέρει βαρύτατη ευθύνη και αυτοκαταργείται.»

Αυτό εδώ που τα λέμε ήταν αρκετά προβλέψιμο. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει η πληροφορία που φέρνει στο τραπέζι ο μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος δήλωσε ότι βουλευτές διαφόρων κομμάτων (φυσικά και της Νέας Δημοκρατίας) επικοινωνούν με την Εκκλησία και ψάχνουν βοήθεια για να καταφέρουν να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο (το οποίο έχει γίνει μίνι ζήτημα εντός της ΝΔ, η οποία υπολογίζει ότι θα το ψηφίσει με βουλευτές άλλων κομμάτων για ενισχύσεις.

Όπως είπε ο μητροπολίτης:

«Οι βουλευτές μάς ζητούν βοήθεια να ξεπεράσουν αυτό το ζήτημα. Είμαστε αποδέκτες όλης αυτής της αγωνίας του πολιτικού κόσμου σε κάθε βαθμό και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τους βουλευτές, όχι μόνο από το κυβερνόν κόμμα, αλλά και από άλλα κόμματα, που αισθάνονται ότι βιάζεται η συνείδηση τους“.

“Οι βουλευτές γνωρίζουν τη διακριτή στάση της εκκλησίας σε όλα τα νομοσχέδια. Τελείωσαν οι εποχές που έλεγαν οι δεσποτάδες τι να ψηφίσει ο κόσμος. Ο μητροπολίτης έχει πολιτική άποψη, αλλά δεν θέλει να έχει κομματική.»

Αν μη τι άλλο δε βαριέσαι ποτέ σε αυτή τη χώρα.

Best of internet