Quantcast
THE STREAM

Ζωντανά ζωάκια έχουν και φέτος οι φάτνες του Μπέου στον Βόλο, ένα μήνα πριν τα Xmas

Είσαι πρόβατο και δεν έχεις τι να κάνεις; Στείλε μήνυμα στον Αχιλλέα


THE NEWSROOM · 29 Νοεμβρίου 2023

Το μεγάλο hack για να γεμίσει τουρίστες ο Βόλος εφάρμοσε για άλλη μια χρονιά ο Αχιλλέας Μπέος. Ο Δήμος Βόλου για άλλη μια φορά επέλεξε για τα Χριστούγεννα να βάλει ζωντανά πρόβατα και πόνυ στις δύο φάτνες που έχει τοποθετήσει στην πλατεία Αγίου Νικολάου, κάτι που προβλέψιμα δημιουργεί τις ίδιες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες (και λογικά θα συνεχιστεί κανονικά χωρίς να ασχοληθεί κανένας).

Σε αντίθεση με αυτό που υποστηρίζει η ΕΡΤ, ο δήμος Βόλου κάνει το ίδιο ακριβώς πράγματα εδώ και χρόνια. Φιλοζωικές οργανώσεις και  Σύλλογοι Κτηνιάτρων εκτιμούν πως πρόκειται για κακοποίηση, οπότε σκοπεύουν να κινηθούν νομικά.  Συγκεκριμένα, ο  Πρόεδρος του συλλόγου κτηνιάτρων Παύλος Σταμόπουλος είπε ότι ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος και προειδοποίησε ότι ο σύλλογος θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση.

Εισαγγελική παρέμβαση υποτίθεται ότι έγινε και πέρσι για το συγκεκριμένο ζήτημα – εικάζουμε ότι δεν οδήγησε κάπου. Σε μια Μπέος move, ο δήμος είπε ότι όλα είναι οκ γιατί τα ζώα ταΐζονται, ποτίζονται, φυλάσσονται και επιτηρούνται από κτηνίατρο. Επίσης, ο Μπέος είπε ότι τα ζώα έτσι κι αλλιώς ζουν σε σταύλους, οπότε γιατί να μην τη βγάλουν σε μια φάτνη με άπειρο κόσμο δίπλα για έναν μήνα;

Ποιος θα έλεγε πριν από 10 χρόνια ότι η φράση «η φάτνη του Μπέου» θα έβγαζε νόημα.

Best of internet