Quantcast
THE STREAM

Εισαγγελική παρέμβαση γιατί έβαλαν ζωντανά αρνάκια σε φάτνες του Βόλου

Αυθεντικά Χριστούγεννα με την υπογραφή του Αχιλλέα Μπέου


THE NEWSROOM · 14 Δεκεμβρίου 2022

Έπρεπε να φτάσει 2022 για να ασχοληθεί κάποιος (δηλαδή, ο εισαγγελέας) με τις φάτνες με ζωντανά ζώα στον Βόλο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, πρόκειται για δύο φάτνες που στήθηκαν στην πλατεία Αγ. Νικολάου και στο χωριό του Άι Βασίλη, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.  Στη μία έχουν βάλει τρία αρνάκια και ένα πόνυ δεμένο, ενώ στην άλλη δύο αρνάκια και ένα πόνυ, επίσης και αυτό δεμένο.

Εμείς πάλι πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η λαμπρή ιδέα εφαρμόζεται από το 2014:

Σε κάθε περίπτωση, φέτος ο κόσμος και οι φιλοζωικές αντέδρασαν γιατί αφενός τα αρνιά είναι πολύ μικρά σε ηλικία, αφετέρου τα πόνυ είναι δεμένα. Επίσης, το ένα πόνυ φαίνεται ότι αρρώστησε – κάτι πολύ λογικό μιας και όλα τα ζώα είναι εκτεθειμένα στον καιρό. Έτσι, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί το αν και κατά πόσο υφίστανται κακοποίηση τα ζώα.

Η φιλοζωική ΜΚΟ “A Promise to Animals” κατήγγειλε τα εξής, μεταξύ άλλων:

«Η αναζήτηση της παραμυθένιας αυτής ατμόσφαιρας είναι το ζητούμενο, και ειλικρινά δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό. Μέχρι πού όμως, θα μπορούσε να φτάσει κάποιος προκειμένου να μπορέσει να την επιτύχει; Την απάντηση μας την έδωσε ο ∆ήμος Βόλου, που δημιούργησε δύο φάτνες στο πλαίσιο του στολισμού της πόλης και μέσα σε αυτές τοποθέτησε ζωντανά ζωάκια ως δημόσιο θέαμα. Πώς δικαιολογείται η αυτή απόφαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου; Πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε το σκεπτικό της ∆ημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, στη μία φάτνη έβαλε ένα πόνυ και τρία αρνάκια και στην άλλη ένα πόνυ και δύο αρνάκια. Οφείλουμε να αναφέρουμε πως τα ζώα, βρίσκονται περιορισμένα μέσα στο χώρο της ξύλινης φάτνης, εκτεθειμένα στις… διαθέσεις του καιρού, μην έχοντας χώρο να κινηθούν. Ειδικά τα αρνάκια – πολύ μικρής ηλικίας – είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα και δεν λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα. Όσο αφορά τα πόνυ, είναι δεμένα και περιορισμένα χωρίς να έχουν χώρο ούτε αυτά να κινηθούν. Κι επιπλέον, σαν να μην έφταναν τα παραπάνω για να αναδείξουν την αδιαφορία των υπευθύνων για την ευζωία τους, ένα από τα πόνυ αρρώστησε.»


Πάντως, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος δε φάνηκε να ζορίζεται πολύ από τις καταγγελίες:

Του χρόνου μπορεί να φέρει ελάφια ως μεταγραφή αεροδρομίου (ή ίσως μεταγραφή παγοδρομίου) ακολουθώντας το παράδειγμα της Ερέτριας:

 

Best of internet