Quantcast
THE STREAM

Πίνδος: Νέος ΗΣΥΧΑ ΡΕ μηχανόβιος τρώει πέσιμο από τσοπανόσκυλα

ΝΑ ΤΟΝ ΜΥΡΙΣΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ


THE NEWSROOM · 14 Ιουλίου 2023

Συνήθεια φαίνεται να γίνεται αυτό το φαινόμενο αγαπητές φίλες και φίλοι. Το ότι ο εν λόγω easy rider οδηγούσε μηχανή (και μάλιστα, καταπάνω στο κοπάδι) δεν είχε καμία σημασία – τα σκυλιά του τσοπάνου δε μάσησαν (pun intended) και ο αναβάτης κατέληξε να πέφτει μαζί με τη μηχανή, υποθέτουμε χωρίς να πάθει τελικά κάτι σοβαρό. Σύμφωνα με τη λεζάντα του βίντεο, το περιστατικό συνέβη κοντά στη λίμνη Βερλίγκα στην Πίνδο πριν λίγες μέρες:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Npress Media (@npress.gr)


Να πούμε εδώ ότι το πρόβλημα με τα τζιπ και τις μηχανές εκτός δρόμου όλο και μεγαλώνει. Όπως σημειωνόταν σε δημοσιεύματα στα τέλη του περσινού Αυγούστου, η κίνηση του στο ευαίσθητο αλπικό τόπιο και προκαλεί ζημιά:

Δυστυχώς, σε πρόσφατη αυτοψία στην περιοχή από στελέχη της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου (Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων) παρατηρήθηκαν αμέτρητες «ροδιές» μηχανοκίνητων μέσων, εκτός ορεινού οδικού δικτύου, ενώ βρέθηκαν δίπλα στο ομώνυμo ρυάκι πλαστικά μπουκάλια, κονσερβοκούτια, κουτάκια αλουμινίου, πακέτα τσιγάρων κ.λπ.

Και δεν επιτρέπεται από τον νόμο:

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με το νόμο, δεν επιτρέπεται η κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων εκτός οδικού δικτύου σε οικολογικά ευαίσθητες εκτάσεις, όπως μόνιμες ή εποχικές λίμνες, ποτάμια, ρέματα και ρυάκια, δάση, λιβάδια, βοσκότοποι οικότοποι προτεραιότητας (Παράρτημα Ι, Οδηγία 92/43/ΕΟΚ), καθώς και σε μονοπάτια που βρίσκονται σε τέτοιες περιοχές. Φυσικά ο νομοθέτης αναφέρεται με σαφήνεια και στις περιπτώσεις που επιτρέπεται η κίνηση για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και ατυχημάτων, πυρκαγιών, η κίνηση οχημάτων των συναρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και η κίνηση για την εξυπηρέτηση της ποιμενικής κτηνοτροφίας, τη διενέργεια υλοτομιών ή τη μεταφορά δασικών προϊόντων κ.λπ.

Στο τέλος το κράτος θα προσλάβει τσοπανόσκυλα για να προστατεύουν τους δρυμούς, όπως όλα δείχνουν.

 

Best of internet