Quantcast
THE STREAM

«Έπρεπε να βοηθήσουμε»: Πρώην ναύαρχος του ΛΣ τα έχωσε στο Λιμενικό για τους χειρισμούς του

Σκληρή κριτική στις επιλογές της Ελληνικής Ακτοφυλακής από ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχός της


THE NEWSROOM · 15 Ιουνίου 2023

Λογικά θα έχετε διαβάσει κάπου το επιχείρημα που προβάλλει το Λιμενικό Σώμα για την πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου. Αυτό γράφτηκε πρώτη φορά σε χτεσινή ανακοίνωση:

-Επετεύχθη επικοινωνία του ΕΚΣΕΔ με το σκάφος μέσω δορυφορικού τηλεφώνου περί ώρα 18:30. Ο χρήστης του δορυφορικού τηλεφώνου που επέβαινε στο σκάφος, ο οποίος μιλούσε αγγλικά, απάντησε ότι το σκάφος δεν κινδυνεύει, δεν επιθυμούν βοήθεια πλην τροφίμων και νερού και ότι επιθυμούν να συνεχίσουν με προορισμό την Ιταλία.

-Το ΕΚΣΕΔ απέστειλε ένα παραπλέον πλοίο με σημαία Μάλτας το οποίο προσέγγισε περί τις 18:00 το αλιευτικό, και αφού το αλιευτικό σταμάτησε – όπως του ζητήθηκε από το εμπορικό πλοίο – του προμήθευσε τρόφιμα και νερό.

-Επανειλημμένως ρωτήθηκε το αλιευτικό από το εμπορικό πλοίο αν επιθυμεί επιπλέον συνδρομή ή αν κινδυνεύει ή αν θέλει κάτι άλλο από την Ελλάδα. Απάντησαν «δεν θέλουμε τίποτα άλλο από το να συνεχίσουμε για Ιταλία.»

Σήμερα το πρωί, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Αλεξίου μίλησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και είπε τα ίδια στο πιο εμφατικό:

«Όταν έφτασε και το δικό μας περιπολικό σκάφος εκ νέου έγινε εκ του σύνεγγυς επικοινωνία ώστε να υπάρξει συναίνεσή τους για τη συνδρομή. Οι άνθρωποι αρνούνταν πεισματικά να τους βοηθήσουμε γιατί δεν ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά να πάνε στην Ιταλία» .

Παρόλο που αρνήθηκαν τη βοήθειά μας παραμείναμε στο σημείο δεν αποδεσμεύσαμε τα φορτηγα ώστε αν τυχόν χρειαζόταν να ήμασταν εκεί.

Οποιαδήποτε άλλη βίαιη προσπάθεια – εφόσον όλος αυτός ο κόσμος δεν ήθελε βοήθεια – θα είχε άλλα αποτελέσματα. Φανταστείτε να προσπαθούσαμε να το δέσουμε, να το εκτρέψουμε και ο κόσμος αυτός που επέμενε ότι δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα να μετατοπιζόταν μαζικά σε άλλο σημείο. Θα είχαμε ένα ατύχημα που θα το είχαμε προκαλέσει εμείς και χωρίς να έχουμε την επιχειρησιακή δυνατότητα να σώσουμε εν τέλει 104 ανθρώπους.»

Κρατάμε το σημείο που λέει ότι αν το ΛΣ προσπαθούσε να βοηθήσει έτσι κι αλλιώς, θα προκαλούσε το ίδιο ένα ατύχημα χωρίς να έχει τη δυνατότητα να σώσει κανέναν. Σε αυτό το πλαίσιο, η τοποθέτηση ενός πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του Λιμενικού. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ναύαρχος εν αποστραρεία του Λιμενικού και διεθνής πραγματογνώμονας, Νίκος Σπανός είπε δύο πράγματα που πάνε κόντρα στην αφήγηση του ΛΣ.

Πρώτον, ότι η Ακτοφυλακή θα έπρεπε να έχει επέμβει έτσι κι αλλιώς για να σωθούν ζωές:

«Το πλοίο ήταν ένα πλωτό νεκροταφείο, σκάφος πολύ παλιό χωρίς καθόλου πιστοποιητικά. Η τραγωδία είναι ανείπωτη. Συνήθως τα γυναικόπαιδα σε τέτοιου είδους ταξίδια τα βάζουν στο κάτω μέρος του πλοίου. Τους κλειδώνουν για να μην μπορούν να μετακινηθούν. Το υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε μέσω Frontex.

Βρέθηκαν νοτιοανατολικά της Πύλου. Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε μέσω Frontex. Μπήκε στο δικό μας FIR, οπότε η Ιταλία παρέδωσε το περιστατικό σε μας αφού στο δικό μας χώρο λάμβανε χώρα. Το σκάφος βρισκόταν σε κίνδυνο, ακόμα κι αν ήταν μπουνάτσα. Είναι σε κίνδυνο γιατί είναι ένα πλοίο που δεν έχει πιστοποιητικά, είναι ακυβέρνητο και έχει πάνω ανθρώπους που είναι κρεμασμένοι σαν τα σταφύλια. Αρά πρέπει να δράσει άμεσα η ελληνική πολιτεία. Θα πρέπει να οργανώσει το επιχειρησιακό της σχέδιο, πλωτά μέσα πρέπει να σπεύσουν στην περιοχή έτσι ώστε να αποβιβάσουν τον κόσμο σε άλλα σκάφη

Είναι σαν να μου λέτε ότι σας βλέπω να πνίγεστε και δεν θα σας βοηθήσω. Είμαστε υποχρεωμένοι. Δεν ρωτάμε το προσωπικό σε ένα ακυβέρνητο σκάφος που κινδυνεύει αν χρειάζεται βοήθεια. Βοήθεια χρειάζονται και με το παραπάνω, αφού το σκάφος είναι ακυβέρνητο. Ακυβέρνητο σημαίνει ότι είναι σε κίνδυνο. Έπρεπε να πράξουμε τα δέοντα, ώστε το σκάφος να πάει σε ένα ασφαλές αγκυροβόλι.»

Δεύτερον, ότι υπήρχαν συγκεκριμένοι πόροι, δηλαδή το ναυαγοσωστικό σκάφος «Αιγαίο Πέλαγος» που βρισκόταν στο Γύθειο, το οποίο δε χρησιμοποιήθηκε:

«Στο Γύθειο υπήρχε ένα μεγάλο ναυαγοσωστικό το «Αιγαίο Πέλαγος» το οποίο είναι στην περιοχή. Όταν οργανώνεις τον επιχειρησιακό σου σχεδιασμό, γιατί είναι ειδική επιχειρησιακή κατάσταση εδώ, οφείλουμε να πούμε σε αυτό το ναυαγοσωστικό να τρέξει στην περιοχή. Ή και οποιοδήποτε άλλο ρυμουλκό. Γιατί είχαμε τον χρόνο να το κάνουμε αυτό… Το «ακυβέρνητο» σημαίνει πως δεν έχει μηχανή, δεν έχει πηδάλιο. Είναι σε κίνδυνο το πλοίο και παρασύρεται από τα ρεύματα ή από τον άνεμο. Που σημαίνει ότι χρηζει άμεσης βοήθειας. Δεν μπορεί το σκάφος του Λιμενικού, ένα παραπλέον πλοίο να κάνει όλη τη δουλειά. Χρειαζόμαστε ναυαγοσωστικά. Ήταν ένα στο Γύθειο. Ογδόντα μέτρα σκάφος το οποίο μπορεί να βάλει όλο τον κόσμο πάνω. Έχει νοσοκομείο να περιθάλψει ανθρώπους και αυτονομία μεγάλη να βοηθήσει τον κόσμο. Ένα ή δύο τέτοια σκάφη θα μπορούσαν να είχαν συγκρατήσει το σκάφος.»

Δείτε το βίντεο:

Best of internet