Quantcast
THE STREAM

Βόμβα αλήθειας έριξε ο ατρόμητος Φραγκολιάς για τον σοσιαλισμό που ρημάζει τη χώρα

Στρωθείτε στη δουλειά σαν τον Κώστα Φραγκολιά


THE NEWSROOM · 5 Ιανουαρίου 2023

Το ξέρατε ότι ζείτε με κωλοβάρεμα κι επιδόματα; Είναι κρίμα να μην το ξέρετε, οπότε καλό είναι να ευχαριστήσετε τον Κώστα Φραγκολιά που σας το έμαθε. Έχοντας λιώσει το κορμάκι του στα πάνελ τόσα χρόνια, ο διαχρονικά απροσδιορίστου επαγγελματικής ιδιότητας τολμηρός σχολιαστής είπε  στην εκπομπή «Happy Day» με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή και τον Δήμο Βερύκιο τα πράγματα ως έχουν.

Το θέμα της συζήτησης ήταν το φλέγον ζήτημα της ανεργίας των νέων στη χώρα:

«Δεν παίρνω επιδόματα, Σταματίνα μου, να κόψουν τα επιδόματα. 25χρονοι και μου κάθονται σπίτι γιατί παίρνουν τα επιδόματα, να πάνε να δουλέψουν. Αν κόψουν τα επιδόματα, θα πάνε να δουλέψουν

Εξίσου ασαφές διαχρονικά σε αυτές τις συζητήσεις είναι το για ποια περίφημα επιδόματα μιλάμε, αλλά αυτό δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν αληθινό εραστή του διαλόγου. Ούτως ή άλλως, «το ποια επιδόματα δικαιούνται οι νέοι;» είναι ένα ερώτημα που μόνο στην Σοβιετική Δημοκρατία της Ελλάδας περνάει.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα το πρωί ο Φραγκολιάς επανήλθε δριμύτερος και για αρχή, κάλεσε τους haters να βρουν μόνοι τους τα ένσημά του – η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε σε τι ΚΑΔ αντιστοιχεί η δραστηριοποίηση σε πάνελ. Τα θανατηφόρα επιχειρήματά του ήταν ότι έκανε δυο και τρεις δουλειές τον χρόνο (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) κι ότι είχε βάλει και συγκάτοικο. Αυτά είναι επαρκή δείγματα προλεταριοποίησης, αν θέλετε τη γνώμη μας:

 «Να κάτσω εγώ να πω αν έχω δουλέψει και τι ένσημα έχω και σε ποιους… Ας ψάξουν να τα βρούνε. Να απαντήσω στο ατσαλάκωτο μπλουζάκι ή στη σιδερωμένη αρκουδίτσα; Σε ποιον να απαντήσω;

Ευχαριστώ αυτούς που απευθύνθηκαν προσωπικά στον λογαριασμό μου στο Instagram και είχαμε μία πολύ ωραία συζήτηση… Και με όσους διαφώνησα. Και με τους περισσότερους, το 99% καταλήξαμε μαζί κάπου. Ευχαριστώ για την ωραία και όμορφη προσέγγιση. Από εκεί και πέρα, δεν έχω να πω τίποτα».

«Η αλήθεια μας παρεξηγείται πάντα. (…) Εγώ γιατί έκανα δύο και τρεις δουλειές τον χρόνο, πριν αρχίσω τα ταξίδια. Είχα και συγκάτοικο για να τα βγάζω πέρα, γιατί έβαλα; Εγώ επίδομα δεν έχω πάρει.»

Τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης κυρίες και κύριοι, τα έλεγε ο Γιάννος ο Παπαντωνίου και τον φάγανε μπαμπέσικα:

Best of internet