Quantcast
THE STREAM

Όταν ο Γιάννος Παπαντωνίου έλεγε ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης

Τον Ντενγκ Χσιάο Πινγκ των Βαλκανίων φυλακίζουν σήμερα κάποιοι αγνώμονες δικαστές


THE NEWSROOM · 24 Οκτωβρίου 2018

Τη βεβήλωση κάθε ιερού συμβόλου αυτής της χώρας συνεχίζουν ακάθεκτοι οι ασέβαστοι δικαστικοί. Μετά τις αλλεπάλληλες διώξεις κατά του γίγαντα Άκη Τσοχατζόπουλο (οι οποίες πήγαν πανηγυρικό σοσιαλιστικό κουβά), τα αντίχριστα σκυλιά έχουν το θράσος να στρέψουν τη λύσσα τους κατά του φρουρού των συνόρων της λαϊκής δημοκρατίας μας, Γιάννου Παπαντωνίου.

Αναλυτικά, ο πρώην υπουργός εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκαν ώριμοι για τη μπουζού αφού πρώτα αναγκάστηκαν να απολογηθούν για κάτι λιγότερο από ένα 24ωρο, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι φτωχομπινέδες δικαστικοί μισούν όποιον άνθρωπο έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη εμπειρίες. Αυτό που τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή τους, ήταν το δώρο που είχε λάβει το ζεύγος για την καθοριστική συμβολή του στον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτή η πράξη εκσυγχρονισμού του στόλου μας είχε γίνει με τη σύμβαση 010Β/03, η οποία υπογράφηκε στις 6.2.2003 με στόχο τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού και είχε σαν αντισυμβαλλόμενα μέρη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τη μία, και την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ως κύριο ανάδοχο) και την γαλλική εταιρεία THALES NEDER LAND B.V. (ως υποκατασκευαστή) από την άλλη. Εκτός από τη σύμβαση εκσυγχρονισμού, το ευρύτερο deal περιλάμβανε και μια συμφωνία για αντισταθμιστικά οφέλη, με το συνολικό πακέτο να ανέρχεται τελικά στο μικροποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Για τον κόπο του, ο Γιάννος ανταμοίφθηκε με ένα δωράκι 2.800.00 ελβετικών φράγκων. Κάνοντας μάλιστα την υπέρτατη θυσία, το ποσό δεν μεταφέρθηκε καν ολόκληρο, αλλά κομμάτι κομμάτι από λογαριασμό της Thales σε λογαριασμό που είχε στη Γενεύη ο εκπρόσωπός της Χαράλαμπος Μπεκατώρος (δε ζει πια). Από εκεί στη συνέχεια τα χρήματα μεταφέρονταν στο λογαριασμό ενός πολιτικού μηχανικού, φίλου των Παπαντωνίου. Ο μηχανικός, ο οποίος επίσης κατηγορείται για την υπόθεση, απολογήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα στους Ανακριτές Διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500 χιλιάρικα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ας κάνουμε μια στάση εδώ για να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που σταυρώνεται σήμερα:

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν έκανε ο Γιάννος και η γυναίκα του δεν ήταν αρκετό για να μεταπείσουν τους διώκτες τους, οι οποίοι θεωρούν τα 400 εκατομμυριάκια της σύμβασης σαν χασούρα για το Ελληνικό Δημόσιο. Παρότι το ζεύγος αρνήθηκε τις κατηγορίες, η ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα (μαζί με τον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου) και την εισαγγελέα Αικατερίνη Τσιρώνη τους έστειλαν στις φυλακές Κορυδαλλού και στις φυλακές του Ελεώνα Θηβών αντίστοιχα. Το ζήτημα είναι αυστηρά προσωπικό, όπως τόνισε με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Άμυνας:

 «Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά.»

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε επίσης πως ο Γιάννος Παπαντωνίου όχι μόνο δεν είναι ο άνθρωπος που θα φόρτωνε το Δημόσιο μας με τέτοια τζάμπα φέσια, αλλά υποστήριζε και τις περικοπές για να μην παραμείνει η Ελλάδα μας η τελευταία σοβιετική Ινγκουσετία της Ευρώπης:

Μόνο έναν δε θα καταφέρουν να αγγίξουν ποτέ όλοι αυτοί οι φλώροι:

«Με όποιον αράζω έχουν όλοι δικαστήρια / Τα νιάτα μας καταδικασμένα σε μαρτύρια»

ΖΕ ΣΟΥΙ ΓΙΑΝΝΟΣ

(πηγή)

Best of internet