Quantcast
THE STREAM

ΕΠΟΠΠΙΚΟ: Ο Στρατός έχει ξανά άλογα και μπορεί να τα στείλει στα σύνορα να μας φυλάνε

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλέον τους γαλανόλευκους Bojack του (και έναν 73χρονο να τους διοικεί)


THE NEWSROOM · 24 Οκτωβρίου 2022

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Πριν ενάμιση χρόνο, ο Ελληνικός Στρατός μας υποσχέθηκε άλογα και τα έφερε – πιο συγκεκριμένα, έφερε 7 άλογα και θέλει να τα κάνει 13. Έφερε μάλιστα κι έναν παππού ταξίαρχο για να τα διοικήσει, ο οποίος αφού πήρε την συνταξούλα του το 1994 έγινε και δήμαρχος στην Πεντέλη. Εντέλει, επανήλθε στο στράτευμα στη νεαρή ηλικία των 73 ετών για να γίνει ο Καλ Ντρόγκο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το αναλυτικό σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους, ο chief αλογατάρης του στρατεύματος είναι ο Δημήτριος Στεργίου Καψάλης. Όπως είπε, θα μείνουμε όλοι μαλάκες:

«Οι νεότεροι πρέπει να γνωρίζουν τη διαχρονική προσφορά και τις νίκες του ιππικού μας τόσο στους νικηφόρους πολέμους του 1912-13, στον πόλεμο της Μικράς Ασίας και στο έπος του 1940. Σας θυμίζω πως στον ελληνοϊταλικό πόλεμο το 1940 το ιππικό νίκησε τους αλπινιστές.

Θέλω να σημειώσετε πως εάν μου το επιτρέψουν οι δυνάμεις μου και με αξιώσει ο Θεός έχω βάλει στόχο να δουλέψω σκληρά για τα επόμενα τρία χρόνια. Η Ελλάδα θα μείνει έκπληκτη με αυτό που θα παραδώσω. Θέλω να δημιουργήσω γερά θεμέλια και όλοι οι αξιωματικοί να είναι ανεξάρτητοι.»

Ο δε born again ταξίαρχος δήλωσε ότι θέλει να φτιάξει ένα κοπάδι να έχει τουλάχιστον 40 – 50 τετράποδες ψυχές. Δείτε τις φωτογραφίες:

Εδώ με τον αρχηγό ΓΕΣ

Εδώ με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη

Μάλιστα, μοιράστηκε μαζί μας και τα ονόματά τους:

«Δούλεψα όλο το καλοκαίρι για να ηρεμήσω τα άλογα. Το δικό μου είναι πολύ ψηλό και το ονομάζω Κότινος, δηλαδή, το αρχαίο κλαδί ελιάς. Είναι ο Καπουέρο με καταγωγή από την Τσεχία και αίμα γερμανικό και αγοράστηκε από τον ιππικό όμιλο Βαρυμπόμπης για 3.000 Ευρώ. Η Αναάρα ήταν άλογο ιπποδρόμου και αγοράστηκε από τον προπονητή ιπποδρόμου Γιάννη Μυκονιάτη. Είναι ο Έντι που μου τον χάρισε ο Κώστας Μεϊμαρίδης και εγώ με τη σειρά μου το χάρισα στον Ελληνικό Στρατό.

Είναι ο Σαλονικιός ή Καρντάσης που το αγοράσαμε από έναν αγρότη στη Θεσσαλονίκη. Είναι ο Ζιλιέν που αγοράστηκε από την Πάτρα με καλές περγαμηνές στα εμπόδια. Και τέλος είναι και ο Δίας που αγοράστηκε επίσης από την Πάτρα. Τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψουμε στη Ζάκυνθο και στο Μεσολόγγι για να δούμε και άλλα άλογα με τα οποία πρέπει να στελεχώσουμε τη νεοσύστατη ύλη Ιππικού»

Μη νομίζετε όμως ότι οι γαλανόλευκοι Μπότζακ θα κάνουν μόνο παρελάσεις και άλλα τέτοια. Μπορούν μια χαρά να πάνε και παραμεθόριο να κάνουν σκοπέτο:

«Μία σκέψη είναι η επιτήρηση της μεθοριακής γραμμής του Έβρου. Το άλογο έχει τη δυνατότητα να κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα σε δύσβατα και δύσκολα σημεία. Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν σήμερα τα άλογα στη φύλαξη των συνόρων με το Μεξικό. Σχεδόν όλοι οι στρατοί και όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν διατηρήσει το ιππικό τους για ειδικές αποστολές»

 

 

Όλα αυτά τελείωσαν και με ένα τελείως inspirational moment:

«Επομένως η επιστροφή της Ελλάδας στην επανασύσταση Ίλης Ιππικού είναι μία ιστορική απόφαση. Χάσαμε ένα μεγάλο διάστημα αλλά ο Έλληνας αναγεννιέται από τις στάχτες του και γίνεται καλύτερος. Σε μία τριετία ελπίζω να έχουμε κάνει ένα ολοκληρωμένο τμήμα που εγώ θα μπορέσω να απαγκιστρωθώ και να παραδώσω στην επόμενη γενιά η οποία θα είναι έτοιμη να συνεχίσει την παράδοση και να είναι ανεξάρτητη.»

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ, φέρνουν άλογα στον στρατό.

Best of internet