Quantcast
THE STREAM

ΕΠΟΠjack Horseman: Το Ιππικό επιστρέφει στον Ελληνικό Στρατό μετά το σουξέ της παρέλασης

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να δημιουργηθεί ξανά δύναμη Ιππικού στον Στρατό Ξηράς


THE NEWSROOM · 7 Απριλίου 2021

Όταν κάτι που δοκιμάζουμε πάει καλά, η λογική λέει να το συνεχίσουμε. Έτσι, η μεγαλοπρεπής επανεμφάνιση του ένδοξου ελληνικού ιππικού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου φαίνεται ότι θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα. Σε περίπτωση που δε θυμάστε το ίσως χαρακτηριστικότερο στιγμιότυπο της παρέλασης, ήταν αυτό:

Το λαμπρό ετούτο θέαμα φαίνεται ότι ενθουσίασε την ηγεσία του στρατεύματος τόσο πολύ, που αποφάσισε να αναιρέσει μία απόφαση 40 χρόνων. Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αποφάσισε ότι πρέπει να ξαναφτιαχτεί η Ίλη Ιππικού, η οποία είχε διαλυθεί το 1982, με την αιτιολόγηση ότι ο στρατός έχει τανκς και άρα δε χρειάζεται άλογα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η στήλη «Βηματοδότης».

Ειδικότερα, το νόημα είναι ο Ελληνικός Στρατός να έχει δικά του άλογα με στρατιωτικούς αναβάτες και να μη χρειάζεται να τα δανείζεται από ομίλους ιππασίας. Έτσι, από του χρόνου ίσως θα καμαρώσουμε ΕΠΟΠ πάνω σε άλογα – να σημειωθεί ότι οι Έλληνες ιππότες θα ανήκουν στα Τεθωρακισμένα, δηλαδή θα είναι μαυροσκούφηδες.

Όπως καταλαβαίνετε, το Ίντερνετ άρχισε να καλπάζει:

Δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτοί που θα μαζεύουν τα βλήματα των αλόγων θα φορούν κι αυτοί μαύρο μπερέ.

Best of internet