Quantcast
THE STREAM

Αντιεμβολιαστής γονιός έριξε μόνος του “πρόστιμο” 3 εκατομμυρίων ευρώ σε διευθύντρια σχολείου

Ας μην είμαστε υπερβολικοί, στην πραγματικότητα είναι πρόστιμο ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ


THE NEWSROOM · 22 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν έχουν μόνο οι γιατροί ενδιαφέροντα νταραβέρια με αντιεμβολιαστές. Έχουν και οι εκπαιδευτικοί, όπως αυτοί στο 2ο δημοτικό σχολείο Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν χτες και σήμερα (21 και 22 Σεπτεμβρίου) μια ενδιαφέρουσα συνδιαλλαγή με έναν πατέρα μαθητή, ο οποίος (ο πατέρας, να ξεκαθαρίσουμε) είναι αρνητής Covid.

Όπως είναι γνωστό, τα μέτρα που έχει περάσει η κυβέρνηση απαιτούν οι γονείς να προσκομίζουν βεβαίωση ότι τα παιδιά έχουν κάνει τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα. Ο εν λόγω πατέρας ήθελε το παιδί να πάει χωρίς την εν λόγω βεβαίωση, το οποίο κατέληξε στην αναμενόμενη αναμπουμπούλα και στον πατέρα να επισκέπτεται το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Η φάση θα μπορούσε να έχει λήξει εδώ, όμως συνεχίστηκε την επόνενη μέρα με τη ρεβάνς του πατέρα. Ο γονιός άφησε το παιδί του σπίτι, δηλώνοντας ότι χρειάζεται ξεκούραση όπως και τα άλλα παιδιά λόγω του σοκ που έπαθε. Ο ίδιος όμως πήγε στο σχολείο, διότι ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά, προειδοποιώντας ότι έχει στα χέρια του έγγραφα με μεγάλη νομική ισχύ.

«Θα πάρει τρεις μέρες ρεπό από τη σημαία. Τη Δευτέρα θα επανέλθουμε, περιμένω να δω τι θα γίνει την Παρασκευή με το δικαστήριο. Εγώ ετοιμάζομαι θα πάω χωρίς δικηγόρο γιατί τα χαρτιά μου έχουν μεγάλη δύναμη και ισχύ.»

Πιο συγκεκριμένα, θα κεράσει τη διευθύντρια ένα πρόστιμο κάπου 3 εκατομμυρίων ευρών. Ούτε οι άλλοι εκπαιδευτικοί θα μείνουν παραπονεμένοι από πρόστιμα, σύμφωνα με τον ίδιο:

«Ήρθα να αφήσω ένα διαβιβαστικό και να ενημερώσω τη διευθύντρια του σχολείου. Θα αφήσω τη σύμβασή μας, θα πάρω αριθμό πρωτοκόλλου και θα ενημερώσω τη διευθύντρια, η οποία έπρεπε να έχει ήδη ενημερωθεί από τη Νίκη Κεραμέως, η οποία έχει υπογράψει και έχει αποδεχτεί τους όρους της σύμβασής μας.

Την αποδέχτηκε σιωπηρά μετά από 60 μέρες και η αποδοχή έχει τρεις φορές μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι έχει να υπογράψει κάποιος πάνω σε ένα χαρτί. Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας.»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Θέρμης είχε άλλη γνώμη, τόσο για το περιστατικό όσο και για τον ρόλο των εκπαιδευτικών:

«Η διευθύντρια μάς είπε ότι ο μαθητής ήρθε κανονικά με self test και μάσκα τις προηγούμενες ημέρες και εχθές δημιουργήθηκε μια κατάσταση που αν είχε πρόβλημα ο πατέρας του θα έπρεπε να την εκφράσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς.»

Να πούμε εδώ ότι εδώ και μήνες κυκλοφορεί στο ίντερνετ μία (έκταση 30+ σελίδων) προκάτ φόρμα μήνυσης,μέσω της οποίας ο κάθε αρνητής που σέβεται τον εαυτό του μπορεί να πάει στα δικαστήρια εκπαιδευτικούς και όχι μόνο με κατηγορίες  που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν βασανισμούς, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έως και έσχατη προδοσία. Όπως γράφαμε χτες, ένα μικρό cottage industry μηνύσεων με antivax δικηγόρους έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει στα νοσοκομείο. Δεν γνωρίζουμε αν ο κύριος από τη Θέρμη έχει έρθει σε επαφή με κάποιον τέτοιο δικηγόρο.

Πάντως, αν θέλετε τη γνώμη μας, αν είναι να τους ρίξει 2,7 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο, γιατί να μην τους ρίξει πρόστιμο ύψους πεντακοσίων εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδων ευρώ;

 

Best of internet