Quantcast
THE STREAM

Ντελιβεράς φέρνει καφέδες σε εμβολιαστικό κέντρο, δανείζεται εμβόλια φεύγοντας

Την απαλλοτρίωση ενός μπουκαλιού με 5 εμβόλια της Pfizer πραγματοποίησε για δικούς του λόγους ένας διανομέας


THE NEWSROOM · 15 Απριλίου 2021

Το γιν στο γιανγκ των αντιεμβολιαστών έγινε ένας 45χρονος ντελιβεράς το απόγευμα της Τρίτης 13/4 στην Αγία Παρασκευή. Ο διανομέας συνελήφθη για απαλλοτρίωση ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό από εμβολιαστικό κέντρο σε Κέντρο Υγείας στην Αγία Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, ο 45χρονος είχε πάει ως εκεί για να παραδώσει μια παραγγελία με καφέδες στο νοσηλευτικό προσωπικό και στη συνέχεια έκατσε και μίλησε με τους παρόντες για τα εμβόλια και τη διαδικασία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο άνδρας είδε μπροστά του ένα ανοιχτό μπουκαλάκι εμβολίου Pfizer που ήταν έτοιμο για χρήση. Λογικά, του τα έσκασε η όρεξη για εμβολιασμό, οπότε αποφάσισε να το πάρει και να φύγει, σύμφωνα με την εκδοχή του προσωπικού και της έρευνας της ΕΛΑΣ.

Η ατυχία είναι ότι το εμβόλιο, το οποίο περιέχει 5 δόσεις εμβολίου, δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια μετά, οπότε τζάμπα έκανε τον κόπο. Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό ανακάλυψε ότι το μπουκαλάκι εξαφανίστηκε και ενημέρωσε το αρμόδιο ΑΤ, οπότε ο 45χρονος εντοπίστηκε, συνελήφθη για κλοπή και τελικά χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega, «LIVE NEWS», στην οποία μεταδόθηκαν εικόνες από κάμερες ασφαλείας, o ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες:

«Μπήκα μέσα στο εμβολιαστικό, κατευθείαν. Δεν με σταμάτησε κανείς για έλεγχο. Ούτε θερμόμετρο, ούτε τίποτα. Με φώναξαν μέσα. Η είσοδος δεν είχε ποτέ έλεγχο. Η δικογραφία γράφει ότι το φιαλίδιο ήταν σε ένα γραφείο, δεν ξέρω ποιο, πώς το λένε. Ποιο γραφείο είναι αυτό. Σε ένα χάρτινο ειδικό, για να κρατάει την αμπούλα, σκεπασμένο με ένα γάντι. Άρα σημαίνει εγώ αν το πήρα θα έπρεπε να ξέρω ακριβώς πού είναι το κιβώτιο. Το χαρτί αυτό, πάνω σε ένα γάντι. Τι να το κάνω να πάρω ένα φιαλίδιο να βάλω το όνομά μου την οικογένειά μου σε μία διαδικασία για να κάνω ένα παιχνίδι. Είμαι 45 χρονών και δεν είμαι για τέτοια παιχνίδια.

Δηλαδή θέλω να μου πείτε ότι σε τέσσερα λεπτά, παρέδωσα τον καφέ, έδωσα τα ρέστα, κατέβηκα κάτω και έκανα και κουβέντα και πήρα το φιαλίδιο. Πρέπει να είμαι πολύ γρήγορος και να πάρω αύξηση στη δουλειά μου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Συγνώμη που σας το λέω.  Κάτι έγινε, να το ψάξουν πιο καλά για να βρούνε τον φταίχτη.»

Βέβαια, στα πλαίσια του απίθανου αυτού περιστατικού αξίζει να σημειωθούν κάποιες εξίσου απίθανες καταγγελίες που έχουν γίνει. Όπως, πχ, ότι συγκεκριμένες επιχειρήσεις ταχυμεταφορών έκρυβαν τα κρούσματα κορωνοϊού στους διανομείς, για να μην αντιμετωπίσουν τις συνέπειες:

«Συμβαίνει συνέχεια. Εντοπίζεται κρούσμα στην επιχείρηση και πρέπει να παρέμβουμε εμείς για να ειδοποιήσουν τον ΕΟΔΥ και να γίνει η διαδικασία ιχνηλάτησης και απολύμανσης του χώρου. Τη Δευτέρα ένας συνάδελφος ο οποίος εργάζεται ως διανομέας σε γνωστό franchise κατάστημα στον Άλιμο, δεν αισθανόταν καλά, υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού και βγήκε θετικός.

Η δική μου εμπειρία λέει ότι ένας διανομέας έρχεται σε επαφή με περισσότερα από 50 άτομα την ημέρα, αλλά και με πολλούς συναδέλφους. Ο ιδιοκτήτης του franchise καταστήματος, δεν έχει ειδοποιήσει ακόμη τον ΕΟΔΥ και οι εργαζόμενοι πάνε κανονικά στη δουλειά τους. Αντίστοιχο περιστατικό έγινε και πριν λίγο καιρό. Βρέθηκε θετικός εργαζόμενος και ο ιδιοκτήτης δεν μίλησε, μέχρι που βρέθηκε και δεύτερος και τότε αναγκάστηκε να το κλείσει. Κανείς τους δεν κλείνει το κατάστημά του αν δεν πιέσουμε γιατί είναι τεράστια οικονομική ζημιά

Τα εμβόλια καλά είναι να γίνονται, τα παραπάνω καλό είναι να μη γίνονται, νομίζουμε έτσι πάει η φάση.

Best of internet