Quantcast
THE STREAM

Με 1200 ευρώ πρόστιμα σε μεταφορά καρκινοπαθούς πάει να ξεπεράσει η ΕΛΑΣ τον εαυτό της

Μετά το πρόστιμο σε εθελοντή αιμοδότη, ένας ακόμη πιο φιλότιμος αστυνομικός ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο


THE NEWSROOM · 16 Δεκεμβρίου 2020

Ασταμάτητη φαίνεται ότι είναι η προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας να ξεπεράσει τον εαυτό της. Μετά το πρόστιμο που έπεσε σε εθελοντή αιμοδότη από αστυνομικούς (το οποίο διαγράφηκε μετά από τη σχετική ταλαιπωρία), καταγγελία αναφέρει ότι οι άνδρες της ΕΛΑΣ έριξαν πρόστιμα συνολικής αξίας 1200 ευρώ σε μετακίνηση καρκινοπαθή για χημειοθεραπεία.

Αυτό ακριβώς κατήγγειλε μία γυναίκα στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», το πρωί της Τετάρτης 16/12. Όπως είπε, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου μετέφερε την μητέρα της από τη Θεσσαλονίκη στη Βέροια με ένα ειδικό λευκό βαν που νοικιάζουν από νοσηλευτική εταιρία. Η καρκινοπαθής μητέρα της χρειάζεται ειδικό όχημα για να κάνει το απαραίτητο για τις θεραπείες της ταξίδι, διότι μετακινείται με αμαξίδιο.

Μέσα στο όχημα βρίσκονταν οι δύο επαγγελματίες, οδηγός και τραυματιοφορέας, η μητέρα της και η ίδια ως συνοδός. Αυτό φυσικά δεν πτόησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι αποφάσισαν να τους κόψουν 4 x 300 = 1200 ευρώ πρόστιμα. Δεν τους πτόησαν μάλιστα ούτε τα χαρτιά με τα παραπεμπτικά, ούτε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα αντιμετώπιζε πρόβλημα στην αναπνοή.

Όπως είπε η κόρη της καρκινοπαθούς κυρίας:

«Μας σταμάτησαν στα διόδια. Πίστευα ότι θα μας διευκολύνει, πρέπει να σας γράψω, μας είπε, γιατί είστε υπεράριθμοι. Ήταν τόσο απαθής, όσο και να του εξηγούσαμε. Μας έλεγε “κάντε ένσταση“.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη κάνει ένσταση. Δείτε το βίντεο:

Δεν μπορείτε να πείτε πάντως: Οι αστυνομικοί τους είχαν δώσει τα πρόστιμα αλλά και τη λύση, δηλαδή να κάνουν ένσταση. Οι δύο γυναίκες έκαναν ένσταση, η οποία εξετάστηκε χτες Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου από την αρμόδια επιτροπή. Αυτή τη βρήκε βάσιμη, οπότε το πρόστιμο ακυρώθηκε.

Ήταν όλα μία άψογη επίδειξη λογικής και γνώσης του νόμου, τι νομίζατε;
.

Best of internet