Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, η ΕΛΑΣ έριξε πρόστιμο 300 ευρώ σε αιμοδότη που γυρνούσε από το νοσοκομείο

Ο Απόστολος Δημακόπουλος καταγγέλει ότι ούτε η παρέμβαση του υπεύθυνου της αιμοδοσίας έσβησε το πρόστιμο


THE NEWSROOM · 11 Δεκεμβρίου 2020

Το ζενίθ της εφαρμογής του νόμου και της τάξης κατάφερε να πετύχει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που κυκλοφορεί από χτες και έπαιξε τελικά και στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». Το κλου της ιστορίας είναι ότι αστυνομικοί έριξαν 300 ευρώ πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε πολίτη που επέστρεφε από αιμοδοσία.

Ο άτακτος αιμοδότης, που ονομάζεται Απόστολος Δημακόπουλος, δήλωσε ότι τον σταμάτησαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και τη ΔΡΑΣΗ καθώς γυρνούσε σπίτι του από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Παρότι είδαν ότι φορούσε μάσκα κι ότι είχε επαρκή στοιχεία ότι πήγε να δώσει αίμα (όπως πχ το σημείο στο μπράτσο από όπου του το πήραν), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα άλλο και απίστευτα ύποπτο στοιχείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο προβληματισμός τους ξεκίνησε όταν είδαν ότι η μάσκα έγραφε «και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή». Τότε, άρχισαν να ψάχνουν τον ίδιο και τα πράγματά του, χωρίς να φορούν μάσκα και χωρίς να παίρνουν μέτρα προστασίας. Όταν μάλιστα ανακάλυψαν την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» (ως γνωστόν, είναι η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος) στην τσάντα του, φαίνεται ότι το καταδιασκέδασαν, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να τον ειρωνεύονται.

Τελικά, μετά από κάμποση ώρα, του έγραψαν πρόστιμο 300 ευρώ. Ο κ. Δημακόπουλος τότε επέστρεψε στο νοσοκομείο και ζήτησε βοήθεια από τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας. Αυτός πήρε τηλέφωνο την αστυνομία για να κάνει ένσταση για το πρόστιμο, αλλά δεν φαίνεται να κατάφερε να το αναιρέσει.

Όπως είπε ο ίδιος σε σχετική καταγγελία:

«Στην επιστροφή μου από το νοσοκομείο μετά την αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ σταμάτησαν το τρόλεϊ (κάποιον έψαχναν). Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω για να διαπιστώσουν αν φοράμε τις απαραίτητες μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης.

Αφού τους έδειξα την ταυτότητα, το σχετικό sms και τον επίδεσμο με το σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Σαν «ταύροι σε υαλοπωλείο» έπεσαν τα μάτια τους στη μάσκα, όπου αναγράφεται «ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΝΗ». Άρχισαν το σωματικό έλεγχο και το ξεψάχνισμα της τσάντας, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας…

Και βρήκαν… «ενοχοποιητικό» στοιχείο: τον «Ριζοσπάστη»! Στη συνέχεια άρχισαν τις ειρωνείες, λέγοντάς μου πως δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο με αυτά τα πράγματα (τον «Ριζοσπάστη»!). Κι έτσι, μετά τις διαμαρτυρίες μου το «κατηγορητήριο» είχε στηθεί: Πρόστιμο Covid 300 ευρώ!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή ημερήσια διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ έτυχε (ή πέτυχε) να είναι για τα ανθρώπινα δικαιώματα:

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι παρούσα, και το προσωπικό του Σώματος οφείλει να αντιτίθεται σε κάθε μορφή καταπάτησης δικαιωμάτων και ελευθεριών, εφαρμόζοντας στο έργο του το εθνικό μας νομικό οπλοστάσιο και στοχεύοντας στην ανάδυση και ενδυνάμωση ανθρωπιστικών και πολιτοκεντρικών αξιών.

Πρώτιστο και θεμελιώδες κριτήριο ενεργειών, που εκπηγάζει από τους βασικούς πυλώνες της αποστολής του Σώματος, συνιστά ο σεβασμός των δικαιωμάτων των πολιτών, μέσα από ένα βαθύ, ουσιαστικό και καθολικό ανθρωπισμό, εχέγγυο εμπιστοσύνης στο προσφερόμενο έργο μας.»

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhellenicpolice%2Fposts%2F1090153004756579&show_text=true&width=552&height=546&appId” width=”552″ height=”546″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

 

Best of internet