Quantcast
THE STREAM

Συνωστίζοντας ό,τι αστυνομικό υπάρχει, η ΕΛΑΣ αντιμετώπισε τα φαινόμενα συνωστισμού

ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΟΔΟΣ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ΗΡΑ, και γενικά ό,τι φοράει μπλε παίζει τέτρις στο κέντρο από το πρωί


THE NEWSROOM · 17 Νοεμβρίου 2020

Έναν αληθινό άθλο λογικής πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να αποφύγει τον συνωστισμό που θα προκαλούσε η πορεία των 7 βουλευτών του Μέρα25. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε ανακοινώσει από νωρίς το σχέδιο μέσο Twitter:

Όπως και έγινε: Ο Γιάνης και άλλοι 6 βουλευτές έκαναν πορεία μόνοι τους, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις και πλακάτ με συνθήματα όπως η «Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα» και «Αγώνας διαρκής για τη δημοκρατία». Ο σκοπός τους ήταν να φτάσουν ως την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Όταν έφτασαν στο πάρκο Ελευθερίας δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, οι βουλευτές του Μέρα25 σταμάτησαν για να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία. Προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός, η σοφή ΕΛΑΣ τους περικύκλωσε με μερικές δεκάδες (πραγματικός αριθμός) αστυνομικών, οι οποίο σχημάτισαν ένα κανονικό τείχος υγείας και πρόνοιας. Δε μπορούμε να πούμε πάντως, φοράνε μάσκες.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο:


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γαλάζιες στολές υποδεικνύουν τη νέα ομάδα που φτιάχτηκε ειδικά για να αντιμετωπίζει τις παράνομες (σύμφωνα με τον νέο νόμο) διαδηλώσεις – τώρα όλες οι διαδηλώσεις κηρύχτηκαν παράνομες, οπότε ακόμη περισσότερη δουλειά για την ομάδα. Αυτή θα φέρει το εμπνευσμένο όνομα «Ο.Δ.Ο.Σ», αν ακόμη ισχύει αυτό δηλαδή:

Κάπως έτσι μπορούμε να φανταστούμε ότι στήθηκε αυτό το σκηνικό:

Best of internet