Quantcast
THE STREAM

Με κατάρρευση τύπου τελικός GNTM έκανε πρεμιέρα το σύστημα τηλεεκπαίδευσης

Ένα ζεστό «this site can’t be reached» καλωσόρισε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην ψηφιακή διδασκαλία


THE NEWSROOM · 9 Νοεμβρίου 2020

Όχι ένα, αλλά δύο εντυπωσιακά κρασαρίσματα μέσα στο 2020 μετρά στο βιογραφικό του το υπουργείο Παιδείας. Ευτυχώς δεν εννοούμε κάποια κατάρρευση σχολικού κτηρίου, αλλά μία ακόμη ψηφιακή πλατφόρμα που τα τίναξε το πρώτο πρωί – υπενθυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο ήταν η πλατφόρμα για τις βάσεις των ΑΕΙ/ΤΕΙ που δεν πέρασε τη βάση.

Αυτή τη φορά, ήταν η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης μέσω Webex, η οποία εφαρμόζεται από σήμερα για όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας λόγω lockdown. Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές προσπαθούν να μπουν από το πρωί στην πλατφόρμα, όμως αυτή αρνείται να συνεργαστεί. Η έλλειψη πρόσβασης ισχύει σε πολλά διαφορετικά σημεία της χώρας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμα και οι εκλεκτοί που κατάφεραν να μπουν πέφτουν πάνω σε αδιέξοδο, γιατί ακόμη κι αν η πλατφόρμα ανοίξει, στη συνέχεια δεν κάνει οτιδήποτε άλλο. Το πρόβλημα έχει επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο δήλωσε ότι προσπαθεί να σώσει την κατάσταση.

Ας μην ανησυχεί το υπουργείο, οι τεχνικοί του διαδικτύου ασχολούνται ήδη με το πρόβλημα:

Εμείς προτείνουμε να γίνει η Βίκυ Καγιά υπουργός Παιδείας, αν μη τι άλλο έχει μεγάλη εμπειρία σε διαχείριση τέτοιων κρίσεων.

Best of internet