Quantcast
THE STREAM

Χωρίς ελαφρυντικά οι αρχηγοί των Ναζί, τον (Κώστα) Πλεύρη έφερε για βοήθεια ο Λαγός

Τα εκπληκτικά ελαφρυντικά που σκέφτηκαν δεν φαίνεται να βοήθησαν πολύ τα αρχηγικά στελέχη της Χρυσής Αυγής


THE NEWSROOM · 12 Οκτωβρίου 2020

Δεν φαίνεται να εκτιμήθηκαν τελικά τα ιδιαίτερα ευφάνταστα ελαφρυντικά (1, 2)που ζήτησαν οι καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στα επτά ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής (Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή), τα οποία κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Κάποιοι από τους πρώην βουλευτές κατάφεραν να πάρουν κάτι: Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και ο ευσυγκίνητος Στάθης Μπούκουρας έλαβαν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ο φιλόζωος Νίκος Μίχος το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και ο Μιχάλης Αρβανίτης το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Επίσης, οκτώ κατηγορούμενοι (Αναδιώτης, Τσακανίκας, Αγριογιάννης, Ευγενικός, Χατζηδάκης, Μαριάς, Χρυσαφίτης, Παπαδόπουλος) πήραν το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Επίσης, οι Δήμου και Σκάλκος κέρδισαν το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ακόμη ο επίσης φιλόζωος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου. Για να υποστηρίξει το αίτημα του επιστράτευσε έναν ειδήμονα σε ό,τι έχει να κάνει με νομικά και ναζισμό: Τον πατέρα του κομάντο Θάνου Πλεύρη, Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Όπως είπε ο Λαγός επί του αιτήματός του:

«Θεωρώ ότι υπάρχουν προκαταλήψεις απέναντι μας. Υπάρχει άμεση και έμμεση παρέμβαση ακόμη και του πρωθυπουργού της χώρας. Σας έχουν πιέσει. Δεν υπάρχει απλή υπόνοια, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για όσα έχω πει.»

Οι κατηγορούμενοι, κάποιοι εκ των οποίων έχουν καταδίκες και για άλλες υποθέσεις (όπως για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν), έχουν δικαίωμα έφεσης για κάθε καταδίκη που είναι πάνω από δύο χρόνια. Το δε πλαίσιο ποινών για την εγκληματική οργάνωση είναι το εξής:

– Ποινή για όσους κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση: 5-15 χρόνια – με ελαφρυντικό: 2-8

– Ποινή για όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη: 5-10 χρόνια – με ελαφρυντικό 1-5

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τελικές ποινές πιθανώς να ανακοινωθούν αύριο. Την ίδια ώρα, η ακούραστη Μάγδα Φύσσα γινόταν δεκτή με ζητωκραυγές έξω από το Εφετείο:

Στο κάτω κάτω, πιο πολύ κι από τους δικαστές αυτή τους δίκασε.

Best of internet