Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, στη Γερμανία παίζει και μία μίνι επιδημία στα αγριογούρουνα

Σα να μην έφταναν όλα αυτά. οι γερμανικές αρχές προσπαθούν να ελέγξουν τη διασπορά της αφρικανικής πανώλης των χοίρων


THE NEWSROOM · 5 Οκτωβρίου 2020

Μία πανδημία των αγριογούρουνων είναι μετά βεβαιότητας ό,τι περισσότερο έλειπε από το 2020, και τώρα ίσως ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε κι αυτό. Το υπουργείο Γεωργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι εντόπισε 3 νέα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων επιβεβαιώθηκαν σε αγριόχοιρους στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στην ανατολική Γερμανία, το οποίο φέρνει τον αριθμό των κρουσμάτων σε 49.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιδημία περιορίζεται αυτή τη στιγμή μόνο στον καλύτερο φίλο του Οβελίξ, καθώς κανένα γουρούνι χοιροτροφείου δεν έχει προσβληθεί. Κρούσματα έχουν εμφανιστεί σε αποστάσεις περίπου 60 χιλιόμετρων μεταξύ τους. Η παρουσία της επιδημίας (η οποία θεωρείται ιδιαίτερα μολυσματική) στα τρία νέα κρούσματα έχει επιβεβαιωθεί από το γερμανικό επιστημονικό ινστιτούτο Friedrich-Loeffler.

Ένα πρώτο αποτέλεσμα ήταν να απαγορεύσει η Κίνα (αλλά και άλλα κράτη) τις εισαγωγές γερμανικού χοιρινού. Αυτό έχει συμβεί εδώ και βδομάδες, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τιμές του χοιρινού στην Κίνα. Αδύνατο να μην πάει το μυαλό μας εδώ, όπως καταλαβαίνετε:

Αν έρθει προς τα δω, ξέρουμε ποιος άνθρωπος κινδυνεύει περισσότερο από τους άλλους:

 

Best of internet