Quantcast
THE STREAM

Τρίκαλα: Θετικός στον ιό αρχιμανδρίτης που δήλωνε ότι η θεία κοινωνία δεν τον μεταδίδει

Ο αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Τρίκκης Σταγών βρίσκεται περιορισμένος στο σπίτι του χωρίς συμπτώματα


THE NEWSROOM · 31 Αυγούστου 2020

Πρωταγωνιστής σε μία τελείως απροσδόκητη εξέλιξη βρέθηκε πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας, ο οποίος κόλλησε κορωνοϊό και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα. Η απόφαση αυτή ήταν δική του, ενώ ζήτησε από τους πιστούς να ακολουθήσουν όλες τις σχετικές οδηγίες των υγειονομικών.

Όπως είπε:

«Οφείλω να σας ενημερώσω ότι ήδη από την Δευτέρα 24/08/2020 βρίσκομαι αφ εαυτού μου σε αυτοπεριορισμό, δεν έχω εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα, και ως εκ τούτου η υγεία μου είναι ακλόνητη. Από αυτή την θέση Σας παροτρύνω να ακολουθείτε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και της Ιατρικης Κοινότητας για τα μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19 ( μάσκες, αποστάσεις, συχνά πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνωστισμών κλπ), Μην σας ενοχλεί η μάσκα! Οφείλουμε να προστατεύουμε με αγάπη το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την μάσκα! Στεκόμαστε με Αλήθεια απέναντι στον Θεό και με υπευθυνότητα απέναντι στον συνάνθρωπο!»

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη ιστορία είναι η μεταστροφή του αρχιμανδρίτη, ο οποίος μέχρι πρότινος θεωρούσε ότι καλό είναι η πίστη και η επιστήμη να κρατούν να μην κάνουν και πάρα πολλή παρέα. Όπως είχε επίσης πει μιλώντας στον σταθμό Λέσχη 97,6:

«Από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει επικινδυνότητα πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα. Στον πνευματικό χώρο δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Εάν κάποιος έχει κορωνοϊό μπορεί και να μην το ξέρει, και συναθροίζεται με ανθρώπους και τους κολλήσει είναι διαφορετικό θέμα. Από την Θεία Κοινωνία, από το Δισκοπότηρο δεν θα κολλήσει, πάντως. Για εμάς, για όσους πιστεύουν αυτό είναι ποτήριο και γεύση Αθανασίας.»

Ο ίδιος φυσικά είναι πρακτικά ασυμπτωματικός, οπότε η επιστημονική μέθοδος του τεστ κάπου συνέβαλε για να μην κολλήσει και ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Αλέξιος. Το καλό είναι ότι ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης θα βγάλει τον ιό χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας και επίσης θα έχει άφθονο χρόνο να διαλογιστεί για τη σχέση επιστήμης και θρησκείας.

Καλά πήγε αυτό, κατά μία έννοια.

 

Best of internet