Quantcast
THE STREAM

Μέχρι και τα hoaxes για τον ιό έβαλε την ΕΛΑΣ να κυνηγάει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα έχει πλέον αρμοδιότητα να στέλνει σχετικό υλικό στον εισαγγελέα


THE NEWSROOM · 4 Αυγούστου 2020

Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές είναι τελικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μετά τις διαδηλώσεις, ο υπουργός αποφάσισε να επιβάλλει την τάξη και στην ενημέρωση του κοινού, καταδιώκοντας όσους διαδίδουν hoaxes και «θεωρίες συνωμοσίας» σε blogs και social media (για παράδειγμα, οι θεωρίες της Ραχήλ Μακρή), τα οποία με τη σειρά τους καλούν τον κόσμο να μην φορά μάσκες, να μην τηρεί μέτρα και πάει λέγοντας.

Έτσι, έδωσε εντολή στην αγαπημένη μας αστυνομική διεύθυνση, την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να στείλει στον εισαγγελέα υλικό που σχετίζεται με τέτοια hoaxes. Αυτός θα αποφασίσει με τη σειρά του αν θα ξεκινήσει κάποια δίωξη για τις σχετικές αναρτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία Χρυσοχοΐδη έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση φαίνεται να αντιμετωπίζει μία σειρά από προβλήματα που συνδέονται με τον κορωνοϊό, είτε έχουν να κάνουν με τη ναυσιπλοΐα και τον τουρισμό είτε με την αύξηση των κρουσμάτων αυτή καθαυτή (σήμερα ήταν 121). Η αλήθεια είναι ότι τα posts που συνδέουν την πανδημία με τη χούντα του Αντίχριστου, του ΠΟΥ και του 5g δεν βοηθούν ιδιαίτερα, αλλά σίγουρα υπάρχουν παράγοντες που έπαιξαν σπουδαιότερο ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων.

Επίσης, η δίωξη των hoaxes ενδέχεται να είναι δουλειά που αρμόζει περισσότερο σε ΜΜΕ (όπως πχ του Μένιου Φουρθιώτη), παρά στην αστυνομία. Anyway, όπως είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης:

«Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές.»

Άμα είναι έτσι πάντως δεν έχει νόημα να στέλνει σκρίνσοτ στον εισαγγελέα, καλύτερα να τους στείλει απευθείας μία διμοιρία ΜΑΤ για να τους σπάσει το λάπτοπ. Αν μη τι άλλο, έχουν εμπειρία:

Best of internet