Quantcast
THE STREAM

Μετά από ένα μεγάλο περίπατο, η Κατερίνα Γκαγκάκη παίρνει πάλι πόστο στον Δήμο Αθηναίων

Η παρουσιάστρια που ρώταγε αν έσταζαν τα ταβάνια στην εκπομπή του Λιάγκα είναι πλέον Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών


THE NEWSROOM · 30 Ιουλίου 2020

Μερικά πολύ καλά νέα έχουμε για όλες τις φίλες και τους φίλους που σκοπεύουν να αμαρτήσουν με κάποιον τρόπο. Η πρώην αμαρτωλή Κατερίνα Γκαγκάκη δε χρειάστηκε ούτε ένα χρόνο τιμωρίας για να συγχωρεθεί για τις αμαρτίες της, με αποτέλεσμα να μπορεί τώρα να επανέλθει δριμύτερη στην πολιτική.

Για την ακρίβεια, κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει. Με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η Κατερίνα Γκαγκάκη ορίστηκε Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου:

«Ορίζουμε, δυνάμει της διάταξης του άρθρου 177 παρ. 1 στοιχ. α του Ν. 4635/2019 (ΦΕΚ Α’ 167/30.10.2019) σχετικά με τον αριθμό των Αντιδημάρχων της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, την κ. Αικατερίνη Δημητριάδου – Γκαγκάκη του Γεωργίου ως Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών και μεταβιβάζουμε σε αυτήν την άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται ιδίως με την προώθηση της εξωστρέφειας του Δήμου, την προαγωγή της συνεργασίας με την Κοινωνία των Πολιτών και τη στήριξη των δράσεων με τους κοινωνικούς εταίρους, τις ομάδες, τους φορείς και συλλόγους.

Τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου Αικατερίνης Δημητριάδου – Γκαγκάκη του Γεωργίου, όταν αυτή απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί η Αντιδήμαρχος κα Αλεξάνδρα (Αλεξία) Έβερτ – Αλβέρτη του Μιλτιάδη.»

Είναι γεγονός ότι το νέο της πόστο είναι κομμένο και ραμμένο για πάρτη της. Η Κατερίνα Γκαγκάκη μας είχε δείξει με μοναδικό τρόπο τα skills της στην εξωστρέφεια στο γλεντάκι/αναπαράσταση του γεγονότος που είχε στηθεί στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στα μέσα Νοεμβρίου, όταν ένας 22χρονος είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά μία συμφοιτήτριά του στο ΑΠΘ. Πιο συγκεκριμένα, είχε εκσπερματίσει στην πλάτη της την ώρα που αυτή διάβαζε στην βιβλιοθήκη του ιδρύματος.

Παρότι όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν τρομερά κέφια, η ατάκα «μήπως έσταζε το ταβάνι» της Γκαγκάκη είχε κλέψει την παράσταση. Για την ακρίβεια, μπορούμε να αντικαταστήσουμε χίλιες και βάλε λέξεις με ένα screenshot των επίμαχων στιγμών:

Δείτε το βίντεο, σε περίπτωση που χρειάζεστε μία επανάληψη:

Δυστυχώς, η επιμελής αναπαράσταση του σκηνικού και το μπρίο (όλων) των παρουσιαστών δεν εκτιμήθηκε από το κοινό. Η εκπομπή και ο Λιάγκας εισέπραξαν διάφορες τιμωρίες από την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ, ενώ κάποιες εταιρείες απέσυραν τις διαφημίσεις τους από αυτή. Η δε Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε από το πόστο που είχε ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του Κώστα Μπακογιάννη: Αναλυτικά, ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης και αναπληρώτρια πρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84.

Εκτός από την παραίτηση, είχε καταθέσει και ένα βαθυστόχαστο μήνυμα μέσω Instagram:

«Advice to my younger self #60: Κοίτα να δεις λοιπόν πώς θα χουν τα πράγματα.
Θα ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι.
Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς. Θα έχεις μάθει άλλωστε μέσα στα χρόνια να ερμηνεύεις τα σημάδια, να διαβάζεις τους οιωνούς, να ανασκουμπώνεσαι, να συγκεντρώνεσαι, να παραμονεύεις.

Θα έχεις μάθει. Ότι μόνο μόνη σου θα αποφασίζεις, μόνο πάνω σου θα ακουμπάς. Μόνο όταν το αξιολογείς η ίδια θα οπισθοχωρείς. Θα έχεις συνηθίσει.
Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες. Στα έργα. Στο εδώ, όχι το όταν και το αν. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις , θα παραδεχτείς. Ότι θα σαι απο αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες. Δεν ξεχνάνε, περιμένουν.

Που όταν τις πληγώνουν, δίκαια ή άδικα, φωνάζουν από μέσα τους. Πολύ, σπαραχτικά, άγρια. Βουβά. Και αντεπιτίθενται στο χρόνο τους. Μόνες. Με δύναμη, ορμή και πάγο. Με απόσταση και συνέπεια. Με στοιχεία, αλλά χωρίς απωθημένο. Με συναίσθημα προσώπου αλλά καμμία έκφραση ψυχής.
Το κατέκτησαν, το τελειοποίησαν. Κι εσύ. #advice #lifequotes #life»

View this post on Instagram

Advice to my younger self #60: Κοίτα να δεις λοιπόν πώς θα χουν τα πράγματα. Θα ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι. Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς. Θα έχεις μάθει άλλωστε μέσα στα χρόνια να ερμηνεύεις τα σημάδια, να διαβάζεις τους οιωνούς, να ανασκουμπώνεσαι, να συγκεντρώνεσαι, να παραμονεύεις. Θα έχεις μάθει. Ότι μόνο μόνη σου θα αποφασίζεις, μόνο πάνω σου θα ακουμπάς. Μόνο όταν το αξιολογείς η ίδια θα οπισθοχωρείς. Θα έχεις συνηθίσει. Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες. Στα έργα. Στο εδώ, όχι το όταν και το αν. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις , θα παραδεχτείς. Ότι θα σαι απο αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες. Δεν ξεχνάνε, περιμένουν. Που όταν τις πληγώνουν, δίκαια ή άδικα, φωνάζουν από μέσα τους. Πολύ, σπαραχτικά, άγρια. Βουβά. Και αντεπιτίθενται στο χρόνο τους. Μόνες. Με δύναμη, ορμή και πάγο. Με απόσταση και συνέπεια. Με στοιχεία, αλλά χωρίς απωθημένο. Με συναίσθημα προσώπου αλλά καμμία έκφραση ψυχής. Το κατέκτησαν, το τελειοποίησαν. Κι εσύ. #advice #lifequotes #life

A post shared by Katerina Gagaki (@gagakia) on

Αν όμως μία εγκυμοσύνη βγαίνει σε 9 μήνες, τότε μία εξορία μπορεί να λήξει σε 8,5. Όντας μεταμελημένη και καλύτερος άνθρωπος από πριν (αυτό είναι σίγουρα αλήθεια, αφού το πιστεύει ο δήμαρχος), η παρουσιάστρια που ρώτησε «εκτοξεύτηκε ένα μέτρο;» αναφερόμενη στα σωματικά υγρά του 22χρονου, μπορεί να επιστρέψει σε νέα καθήκοντά ως Αντιδήμαρχος εξωστρέφειας.

Πάντως, το κοινό φαίνεται ενθουσιασμό:

Θα βρεθεί κανείς να πει ότι δεν είναι εξωστρεφής μετά από αυτό;

Best of internet