THE STREAM

Παπαροκάς μητροπολίτης αφιερώνει Aerosmith στους μαθητές για την πανωλεθρία που έρχεται

Εντωμεταξύ η Έκθεση ξεκίνησε με την φουτουριστική ιδέα να γράψουν οι μαθητές κείμενο για μπλογκ


THE NEWSROOM · 15 Ιουνίου 2020

Από την βαριά κληρονομιά των θρυλικών Παπαροκάδων φαίνεται πως εμπνεύστηκε o Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ για να ευχηθεί καλή επιτυχία στους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές φέτος (οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα). Ο μητροπολίτης αποφάσισε να τους δώσει μία ροκ ευχή ιδανική για να πάνε καλά τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς τους (οι οποίοι παίζει να τους συνέλαβαν λίγο αφού άκουσαν το εν λόγω τραγούδι, αν δεν έκαναν το ίδιο και οι παππούδες τους).

Πιο συγκεκριμένα, τους αφιέρωσε το πασίγνωστο «Dream On» των Aerosmith που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, δηλαδή το 1973. Όπως είπε στην facebook-ική επιστολή του ο μητροπολίτης Γαβριήλ:

«Αγαπητά μου παιδιά,Η ώρα των πανελλαδικών εξετάσεων πλησιάζει. Όπως είναι φυσικό, οι στιγμές αυτές κυλούν λίγο δύσκολα για εσάς και με αρκετό άγχος, αφού καλείστε να εξεταστείτε υπό συνθήκες ιδιαίτερες και σίγουρα πρωτόγνωρες για όλους μας.

Οι ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς είναι πράγματι πολλές. Η εμφάνιση του νέου ιού covid-19 ήρθε να ανατρέψει καθιερωμένα και να καταργήσει βεβαιότητες. Μας έκανε να δούμε αλλιώς τα πράγματα, να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας και να αντιληφθούμε ότι στη ζωή τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Μέσα σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, αναγκαστήκατε να μείνετε σπίτι σας και από εκεί να οργανώσετε τον αγώνα σας.

Στερηθήκατε τους συμμαθητές και τους φίλους σας. Στερηθήκατε τα χόμπι, τις βόλτες και τις δραστηριότητές σας και αντιμετωπίσατε τη δοκιμασία της πανδημίας με σθένος, με ψυχραιμία και υπομονή.

Θυσιάσατε τις επιθυμίες σας και κάνατε την υπέρβαση.

Γνωρίζω ότι προτροπές όπως «μην αγχώνεστε» ή «μην ανησυχείτε» δεν καθησυχάζουν, διότι κανένας δεν βρίσκεται στη θέση σας.

Σας λέω μόνο ότι οι εξετάσεις αυτές δεν αποτελούν, παρά μία ακόμη μικρή δοκιμασία στη ζωή σας. Μία ευκαιρία για την οποία αξίζει να προσπαθήσετε. Μια ενδεχόμενη αποτυχία ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αποτύχατε στη ζωή.

Καλείστε λοιπόν να κάνετε άλλη μία υπέρβαση. Να υπερασπιστείτε τις επιλογές και τα «θέλω» σας. Να κυνηγήσετε τα όνειρα σας.

Μην φοβάσθε. Τίποτε μην σας τρομάζει. Το μέλλον είναι δικό σας. Ο κόσμος είναι δικός σας. Κάντε τον καλύτερο…

Πιστέψτε στον εαυτό σας και εμπιστευτείτε τη ζωή σας στο Θεό. Αυτός ξέρει τι είναι καλύτερο για εσάς.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι η χάρις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να σας ενισχύσει και να σας φωτίσει, ώστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας!»

Μήνυμα Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας Γαβριήλ προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεωνΑγαπητά μου παιδιά,Η ώρα των…

Gepostet von Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας am Freitag, 12. Juni 2020

Το επόμενο λογικό βήμα είναι κάποιος άλλος μητροπολίτης να αφιερώσει στους μαθητές Eminem να σαμπλάρει το Dream On. Με λίγη τύχη, ίσως το δούμε σε 15-20 χρόνια:

Στο δε μέτωπο των Πανελληνίων της χρονιάς του κορωνοϊού, τα πράγματα φαίνονταν εξαιρετικά ελπιδοφόρα πριν καν ξεκινήσουν:

Κανένας:Απολύτως κανένας: Τα θέματα των πανελλαδικών:

Gepostet von Βαγγέλης Τσολοπουλος am Samstag, 13. Juni 2020

Το αισιόδοξο κλίμα συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί. Το δε θέμα της Έκθεσης ήταν η «Ανάγνωση Βιβλίων» αλλά με τη μορφή άρθρου σε ιστοσελίδα (!), το οποίο σημαίνει ότι θα έχουμε υψηλά μποφόρ στα αστεία με ΝτάνοΧρυσηίδα Δημουλίδου ή εναλλακτικά, με Tik Tok:

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πολλά χρόνια έχουμε Πανελλαδικές με πρωθυπουργό Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη ευχήθηκε στα μαθητόπουλα:

Θα είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε αν τα επίπεδα πανωλεθρίας θα είναι φυσιολογικά ή αυξημένα:

Οι εποχές βέβαια ως γνωστόν έχουν αλλάξει. Το attitude πλέον παίζει σε Manowar λογική:

Best of internet