Quantcast
THE STREAM

Αγρινιώτες κατά της σεξουαλικής αγωγής: «Δεν κάναμε ποτέ, αλλά δεν υστερήσαμε»

Ένα αφοπλιστικό επιχείρημα έριξαν στη μάχη κατά της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία κάποιοι σύλλογοι από το Αγρίνιο


THE NEWSROOM · 4 Ιουνίου 2020

Είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι η Ιερά Σύνοδος προβληματίζεται για την ιδέα του υπουργείου Παιδείας να κάνει υποχρεωτικό το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία – όπως φαίνεται μάλιστα, το μάθημα θα ξεκινά από το νηπιαγωγείο. Αν μη τι άλλο, ούτε καν τη Νίκη Κεραμέως δεν μπορείς να εμπιστευτείς ότι δε θα εισάγει στη δημόσια εκπαίδευση εκφυλιές όπως το να μαθαίνουν τα παιδιά για την ανατομία τους, το σεξ.

Ενδέχεται όμως ο προβληματισμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας να μην είναι αρκετός για να κερδηθεί η μάχη – χρειάζεται και η κινητοποίηση των πολιτών. Ευτυχώς, κάποιοι γενναίοι Αγρινιώτες έσπευσαν ήδη να στηρίξουν την εκκλησία τους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο.

Αυτοί είναι ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων και το Τμήμα Αγρινίου του Συλλόγου Φίλων Παναγίου Τάφου. Το δεύτερο μάλιστα κατέθεσε και επιστολή διαμαρτυρίας, η οποία κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας και τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Όπως αναφέρεται εκεί, οι ίδιοι ως Αγρινιώτες και Έλληνες δεν υστέρησαν (φανταζόμαστε εννοούν στις σεξουαλικές τους επιδόσεις), παρότι δεν διδάχθηκαν ποτέ σεξουαλική αγωγή. Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ
Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για το επιχειρούμενο νομοσχέδιο περί σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών στα Δημοτικά και νηπιαγωγεία. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι μπορεί να διδαχθεί ένα παιδί νήπιο και να ωφεληθεί από αυτά.
Δηλαδή εσείς κ. Υπουργέ κι εμείς που δεν διδαχτήκαμε το μάθημα αυτό στη νιότη μας υστερήσαμε?
Σκεφτήκατε μήπως δηλητηριάζετε μ΄ αυτό τον τρόπο τα παιδιά μας και να έχουμε περίεργες και ανεπιθύμητες ενέργειες για την ηλικία τους συμπεριφορές?
Σας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας για τις προθέσεις σας αυτές και καλούμε τον Πρωθυπουργό να σας επιπλήξει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Κων/νος Γκρίζης»

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων ήταν ελαφρώς πιο μπανάλ, έχουμε να πούμε. Αυτό ήταν το επίμαχο σημείο:

«Και σαν να μην έφτανε αυτό, πληροφορηθήκαμε με το υπ΄αριθ πρωτ 326/12/5/2020 έγγραφο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος ότι προτίθεσθε να ψηφίσετε νόμο για να διδάσκονται στα νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά τα αθώα μικρά αγγελούδια το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, λες και το γενετήσιο ένστικτο δεν λειτουργεί όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου.

Για τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου θα πρέπει, εφόσον εισαχθεί να είναι προαιρετικό το μάθημα , με απαραίτητη τη γονική συναίνεση.

Ειλικρινά όμως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι μπορεί να διδαχθεί και να ωφεληθεί γι΄ αυτό το θέμα ένα νήπιο τριών ή τεσσάρων ετών;

Σκεφθήκατε μήπως δηλητηριάζετε μ΄ αυτό τον τρόπο τις αθώες ψυχούλες τους που δεν είναι καθόλου έτοιμες σ’ αυτή την υπερευαίσθητη ηλικία να διαχειριστούν τέτοια θέματα και που η ανέμελη παιδική τους αθωότητα ‘όχι μόνο δεν θα κατανοήσει, αλλά το πιθανότερο είναι να παρερμηνεύσει και να έχουμε περίεργες και μη επιθυμητές για την ηλικία τους συμπεριφορές

Φαντάζεστε να αρχίσουμε να βλέπουμε όργια με πλαστελίνες και πορτοκαλάδες στα νηπιαγωγεία; Μακριά από μας τέτοια πράγματα.

Best of internet