Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ μεθαύριο περνάει απ’τη Γη κι ένας τεράστιος αστεροειδής, για να μη βαριόμαστε

Καλησπέρα 1998 OR2, είσαι ακριβώς ό,τι μας έλειπε αυτή την περίοδο


THE NEWSROOM · 27 Απριλίου 2020

Η αλήθεια είναι πως έχει κουράσει λίγο η φάση με τον κορωνοϊό – εδώ κι ενάμιση μήνα το 99.9% των ειδήσεων έχουν να κάνουν με την καταραμένη πανδημία. Για τον λόγο αυτό μας είναι πολύ ευχάριστο να αναμεταδώσουμε μία είδηση για πιθανή επικείμενη καταστροφή, η οποία τουλάχιστον δεν έχει καμία σχέση με τον Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, ένας τεράστιος αστεροειδής θα περάσει από τη γειτονιά μας μεθαύριο Τετάρτη 29 Απριλίου κι όταν λέμε γειτονιά μας το εννοούμε με την ευρύτερη έννοια: Ο αστεροειδής 1998 OR2 θα περάσει με ταχύτητα 31.320 χλμ./ώρα περίπου 6 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη,  δηλαδή κάπου 16 φορές την απόσταση Γης και Σελήνης. Το καυτό ραντεβού θα γίνει στις 12.56 ώρα Ελλάδος.

Ο μεγάλος ιπτάμενος βράχος εντοπίστηκε πρώτη φορά στις 24 Ιουλίου 1998 από το αστεροσκοπείο Καλεακάλα της Χαβάης,  έχει διάμετρο περίπου δύο έως τεσσάρων χιλιομέτρων και ανήκει στην κατηγορία αστεροειδών Αμόρ. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο boss αστεροειδής όσο αυτός που εικάζεται ότι ξεπάστρεψε τους δεινόσαυρους (ο οποίος μπορεί να είχε από 11 ως 81 χιλιόμετρα διάμετρο), αλλά ομολογουμένως καλό θα ήταν να μην πέσει στα κεφάλια μας.

Άλλος είναι βέβαια ο 420 αστεροειδής της καρδιάς μας:

Best of internet