Quantcast
THE STREAM

Αστεροειδής που μοιάζει με τσιγαριλίκι γυρνάει στο ηλιακό μας σύστημα

Αν τον έστειλαν εξωγήινοι μάλλον κάτι θέλουν να μας πουν


THE NEWSROOM · 21 Νοεμβρίου 2017

Το να έρχεται στη γειτονιά μας ένας “επισκέπτης” από ένα άλλο ηλιακό σύστημα, όπως έγινε στην περίπτωση του αστεροειδή Α/2017 UI, είναι σίγουρα ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Ο διαστημικός τουρίστας εντοπίστηκε στις 19 Οκτωβρίου από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 της Χαβάης και οι αστρονόμοι εγκατέλειψαν γρήγορα το βαρετό όνομα για το σίγουρα πιο εύηχο «Ουμουαμουά».

Η ανακάλυψη του Ουμουαμουά είναι σημαντική γιατί είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες επαληθεύουν στην πράξη την ύπαρξη τέτοιων αντικειμένων που για δεκαετίες πίστευαν ότι υπάρχουν. Ο αστεροειδής έχει μέγεθος τουλάχιστον γηπέδου ποδοσφαίρου, περιστρέφεται ταχύτητα και η φωτεινότητά του αλλάζει δραματικά, ενώ μάλλον έχει μεγάλη πυκνότητα και η σύνθεσή του βασίζεται στα πετρώματα και στα μέταλλα, χωρίς καθόλου νερό ή πάγο.

Αυτό όμως που έχει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον σε σχέση με τον Ουμουαμουά είναι το σχήμα του, καθώς το μήκος είναι ίσως 10 φορές μεγαλύτερο από το πλάτος του. Αυτό κάνει τον συμπαθή αστεροειδή να θυμίζει έντονα κάτι που όλοι ξέρουμε, όπως σχολίασε όλο το Ίντερνετ.

Ναι, όπως καταλαβαίνετε έκαναν όλοι την ίδια σκέψη. Δεν έκατσε καν κάποιος να σκάσει μήπως το ιπτάμενο joint μας εξαφανίσει σαν τους δεινόσαυρους.

Το καλό είναι ότι αν αυτό το δωράκι έρχεται από κάποιον άλλο πλανήτη, μάλλον έχουν ειρηνικές προθέσεις.

Best of internet