Quantcast
THE STREAM

«Official Άγιο Φως delivery στην πόρτα σας» υπόσχεται ο δήμαρχος Ελληνικού

Οι δημότες Ελληνικού – Αργυρούπολης θα έχουν την τύχη να μην τους λείψει ούτε στο σπίτι τους το αληθινό Άγιο Φως


THE NEWSROOM · 8 Απριλίου 2020

Όπως είχαμε σχολιάσει πριν λίγες μέρες, η Ορθοδοξία μας μπορεί με λίγη ευελιξία και διάθεση για ινοβέιcoν να αντεπεξέλθει ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας. Το πρώτο τέτοιο παράδειγμα προσαρμοστικότητας ήταν η απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης να κάνει διανομή τη Θεία Κοινωνία στο σπίτι των πιστών, ώστε να μην την χάσουν ούτε με τον κορωνοϊό στα ντουζένια του:

Τώρα όμως η Ορθοδοξία μας έχει να αντιμετωπίσει ένα νέο πρόβλημα με το Πασχαλινό cocooning να πλησιάζει επικίνδυνα. Όπως όλοι ξέρουμε, φέτος το Πάσχα θα είμαστε ακόμη στα σπίτια μας και οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών – με δυο λόγια, οι πολύ μερακλήδες θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν σούβλισμα εσωτερικού χώρου.

Τι θα γίνει όμως με το Άγιο Φως, το μυστήριο που δεν είναι και τόσο μυστήριο αλλά είναι γενικά πιο βολικό να παριστάνουμε ότι είναι; Υπό κανονικές συνθήκες το φως θα ερχόταν από την Ιερουσαλήμ με ολόκληρη φιέστα υποδοχής, αλλά αυτό είναι ολίγον δυσκολάκι αυτή τη στιγμή.

Επειδή ξέρουμε ότι ανησυχείτε όμως, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, δήλωσε ότι η φάση θα ολοκληρωθεί κανονικά – έστω χωρίς τα ταρατζούμ. Όπως είπε:

«Μπορεί φέτος η διαδικασία να είναι πιο λιτή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Άγιο Φως δεν θα φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων.»

Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά στην Ελλάδα.Σήμερα υποδέχθηκα στο γραφείο μου τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα…

Gepostet von Kostas Vlasis am Montag, 6. April 2020

Αυτό φυσικά δεν λύνει όλα τα προβλήματα των πιστών που δε θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Εκτός από τους πιστούς δημότες Ελληνικού – Αργυρούπολης, οι οποίοι θα έχουν διαφορετική (και καλύτερη) τύχη. Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και εμπνεόμενος από την πρωτοπόρα Μητρόπολη Ξάνθης, ο Δήμος θα μεταφέρει το official Άγιο Φως θα μεταφερθεί απευθείας στα σπίτια των δημοτών.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος στον ΑΝΤ1, ο Δήμος έχει ήδη μάθει ποιοι πατάνε interested στο Άγιο Φως. Αυτοί θα λάβουν έξω από την πόρτα τους ένα μεταλλικό φαναράκι, το οποίο οι άνθρωποι του Δήμου θα έχουν ανάψει με το Άγιο Φως.

Η δημοτική αρχή φέρνει το Άγιο Φως στην πόληΚλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, το…

Gepostet von Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης – Municipality of Hellinikon Argyroupolis am Dienstag, 7. April 2020

Πάντως αν η κατάσταση με τις καραντίνες χρονίσει, πιστεύουμε ότι ο Δήμος θα μπορούσε να φτιάξει και μία ηλεκτρονική πλατφόρμα για να χτυπήσει και την αγορά εκτός του εδάφους του.

Best of internet