Quantcast
THE STREAM

Η Μητρόπολη Ξάνθης θα κάνει delivery τη Θεία Κοινωνία για ορθόδοξο cocooning

Έτοιμη να κατακτήσει το μερίδιο της αγοράς που έμεινε ακάλυπτο από το κλείσιμο των ναών τις Κυριακές φαίνεται η ΙΜ Ξάνθης


THE NEWSROOM · 19 Μαρτίου 2020

Δεν ήταν και τόσο δύσκολο τελικά να προσαρμοστεί η Εκκλησία της Ελλάδος στις νέες συνθήκες επιτήρησης και τιμωρίας καραντίνας λόγω κορωνοϊού. Μπορεί η ηγεσία της να το σκέφτηκε κάτι βδομάδες πριν καταλήξει ότι πρέπει να περιοριστούν δραστικά οι δραστηριότητές της, όμως τελικά το έκανε – στο κάτω κάτω θα προτιμούσατε να αποφασιστούν βιαστικά τόσο σοβαρά πράγματα;

Anyway, οι αποφάσεις για τις κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίες πάρθηκαν και όπως πολλοί άνθρωποι δουλεύουν για πρώτη φορά από το σπίτι, έτσι και η Εκκλησία σκέφτηκε ότι μπορεί και ο κόσμος να κοινωνήσει από το σπίτι του (το οποίο λύνει και το ζήτημα με τα κουταλάκια που βάζουν όλοι οι εκνευριστικοί). Η πρωτοπόρος Μητρόπολη είναι αυτή της Ξάνθης, η οποία και καθιέρωσε το πρώτο κατ’οίκον ντελίβερι Θείας Κοινωνίας.

Το μόνο που είναι απαραίτητο να κάνει όποιος θέλει να κοινωνήσει είναι να καλέσει πρώτα τον εφημέριο της ενορίας του. Δείτε το επίμαχο σημείο στην ανακοίνωση της Ι.Μ. Ξάνθης:

Καλό θα ήταν η Μητρόπολη να ξεκαθαρίσει τι παίζει με το πουρμπουάρ σε αυτές τις περιστάσεις, με αυτά τα πράγματα καλό είναι να μην παίζουμε.

 

 

Best of internet