Quantcast
THE STREAM

«Όλα κομπλέ με κορωνοϊό και Θεία Κοινωνία» καθησυχάζει ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας

Η έρευνα ενός YouTuber και ενός ΜΜΕ από την Αχαΐα επιβεβαίωσαν ότι βασικά δεν παίζει κανένα απολύτως πρόβλημα


THE NEWSROOM · 5 Μαρτίου 2020

Μέχρι τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας φαίνεται πως έφτασε η χριστιανική αλήθεια περί Θείας Κοινωνίας, την οποία διδαχτήκαμε την Παρασκευή από τον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου. Ο ιερέας βγήκε σε εκπομπή της ΕΡΤ και τάπωσε τους αντίχριστους haters, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός κολλάει με την μετάληψη.

Όπως είπε όμως:

«O Χριστός ποτέ δεν υπήρξε φορέας μικροβίων μέσα στην ιστορία.»

Το μήνυμα έχει ήδη φτάσει με επιτυχία στα κατάλληλα αυτιά. Αυτό διαπίστωσε ένας YouTuber, ο οποίος αποφάσισε να καλέσει στο τηλεφωνικό κέντρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ – 210 5212000) και να ρωτήσει τι παίζει με τον κορωνοϊό και τη θεία κοινωνία, βάζοντας την κλήση του σε ανοιχτή ακρόαση. Αρχικά ρώτησε αν έχει καλέσει σωστά και στη συνέχεια έκανε την κρίσιμη ερώτηση.

Η απάντηση που πήρε ήταν η ορθόδοξη:

«Όχι, δεν κολλάει.»

Δείτε το βίντεο:

Η ίδια (περίπου) ερωταπάντηση έπαιξε σε αντίστοιχο τηλεφώνημα του Πατρινού site thebest.gr. To μέσο κάλεσε τον ΕΟΔΥ, ρώτησε για την μετάληψη και ο υπάλληλος βασικά απάντησε ότι μέχρι να αλλάξουν οι οδηγίες που έχει στα χέρια του, μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν:

«Μέχρι να βγει οδηγία από κάποιο Εθνικό Οργανισμό, όπως ο δικός μας ή οποιοσδήποτε άλλος, μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητες σας. Οι οδηγίες θα βγαίνουν σε δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Υγείας, είτε αφορούν μαθήματα, είτε συγκεντρώσεις, είτε την εκκλησία.

Σε σχέση με τη μετάληψη της θείας κοινωνίας μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία. Συνεχίζετε τις δραστηριότητες σας, θα παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας, θα ενημερώνεστε από τα δελτία Τύπου του Υπουργείου Υγείας και θα ακολουθείτε τις οδηγίες που θα παίρνετε από εκεί.

Φυσικά το πώς θα προστατευθεί ο καθένας είναι και ένα προσωπικό θέμα, εμείς δίνουμε γενικές οδηγίες για τον πληθυσμό. Κάποιος μπορεί να κλειστεί και σπίτι του, αν θέλει.»

Οι αρχές παραμένουν δυστυχώς ακόμη μακριά από τον Θεό. Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Τσιόδρας παρότρυνε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 5/3 τον κόσμο να αποφεύγει τις εκκλησίες. Το καλό είναι ότι (κάποια, τουλάχιστον) στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι αυτό:

Όπως αναφέρουν οι πηγές του pelop.gr, η λειτουργία των Ιερών Ναών της Αχαΐας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή. Το ότι η περιοχή έχει ήδη χτυπηθεί από τον κορωνοϊό δεν έχει καμία σημασία.

Αν έχεις το Θεό μαζί σου δε φοβάσαι ούτε την Πανούκλα.

Best of internet