Quantcast
THE STREAM

Παπάς στην ΕΡΤ: «Ο κορωνοϊός δεν κολλάει με την μετάληψη γιατί ο Χριστός δεν έχει μικρόβια»

Ο ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου δίκασε όσους προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν επιδημίες και άλλα τέτοια για να χτυπήσουν τη θρησκεία μας


THE NEWSROOM · 28 Φεβρουαρίου 2020

Την αυθεντία που όλοι περιμέναμε τόσες μέρες μας χάρισε σε μεσημεριανή εκπομπή της η κρατική τηλεόραση. Η ΕΡΤ έφερε ως καλεσμένο / επιστημονικό συνεργάτη στις «Συνδέσεις» τον πατέρα Στυλιανό Καρπαθίου, ο οποίος μας καθησύχασε ως προς αυτό που τόσο μας ανησυχούσε: Δεν παίζει κανένα προβληματάκι με τον κορωνοϊό και την Θεία Κοινωνία ή μετάληψη, γιατί «ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε φορέας μικροβίων μέσα στην ιστορία». End of story.

Ο ιερέας όμως δεν έμεινε σε αυτό. Ως αληθινός μαχητής του Χριστού, τόνισε ότι η απαγόρευση συναθροίσεων (σε σινεμά, θέατρα, και εκκλησίες, όπως ήδη κόπηκαν τα καρναβάλια) δεν πρόκειται να περάσει γιατί τις εκκλησίες. Κανείς δεν πρόκειται να τους εμποδίσει να πάνε στις εκκλησίες τους, γιατί όπως είπε:

«Μόνο αν βάλουν τανκς μπροστά στις εκκλησίες δεν θα πάμε στις εκκλησίες.»

Για την ακρίβεια, ο πατέρας Στυλιανός κατάφερε μέχρι να dissάρει μία γυναίκα που παρακολουθούσε την εκπομπή και είχε περίεργες απορίες. Πιο συγκεκριμένα, ρώτησε πως συνδυάζεται το Ορθόδοξο τελετουργικό μας (φιλήματα εικόνων, Θεία Κοινωνία και πάει λέγοντας) με το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, το οποίο απαιτεί να πλένουμε τα χέρια μας και να μην φιλάμε ή αγγίζουμε άγνωστα πράγματα. Όπως είπε:

«Δηλαδή, να πλένουμε τα χέρια μας και να μην αγγίζουμε τίποτα και από την άλλη να ασπαστούμε εικόνες και να κοινωνήσουμε;»

Η ορθόδοξη ψυχάρα την έστειλε να κουρεύεται:

«Σε κάθε περίπτωση η κυρία αυτή ούτε κοινωνεί ούτε ασπάζεται εικόνες.»

Δείτε το βίντεο:

Δυστυχώς, μόνο οι Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ελλάδας και της Ρωσίας φαίνεται να αξίζουν τα λεφτά τους (λίγες μέρες νωρίτερα ένας Ρώσος ιερέας είχε επίσης τονίσει ότι ο Covid-19 δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία). Η άπιστη ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας έχει ήδη αφήσει τους πιστούς να μην φιλάνε τις εικόνες και να χρησιμοποιούν μίας χρήσεως κουταλάκι για την μετάληψη (!). Η δε Καθολική εκκλησία της Ιταλίας έχει ξεπέσει τόσο που σταμάτησε μέχρι και το χειροφίλημα.

Το ίντερνετ χαιρέτισε το ατρόμητο στυλ του πατέρα Στυλιανού:

Σε λίγο η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα μας ζητά συνταγή γιατρού για να κοινωνήσουμε κυρίες και κύριοι….

 

Best of internet