Quantcast
THE STREAM

Με Ραχήλ Μακρή για guest τα έσπασαν οι Έλληνες οπαδοί του Τραμπ στην πρώτη τους παρτάρα

Η Ελληνική Λέσχη Φίλων των Ρεπουμπλικάνων και του Τραμπ ήρθε για να μείνει και έχει ήδη ισχυρό πυρήνα στα Γιάννενα, σύμφωνα με την ίδια


THE NEWSROOM · 11 Φεβρουαρίου 2020

Αν κάποιος μας έλεγε πριν λίγα χρόνια για Ελληνική Λέσχη Φίλων Τραμπ, η αλήθεια είναι ότι το μυαλό μας θα πήγαινε το πολύ μέχρι κάνα γκρουπάκι στο Facebook. Σχεδόν 4 χρόνια μετά τις τελευταίες αμερικανικές εκλογές όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο large. Για την ακρίβεια, τόσο large που πρόσφατα είχαμε μέχρι και παρτάρα Ελλήνων Ρεπουμπλικάνων, με guest star την Μπουμπουλίνα της Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή.

Η σκηνικάρα για την οποία μιλάμε έγινε το βράδυ του Σαββάτου σε καφέ-μπαρ στο Ελληνικό, όταν το «Παράρτημα των Ρεπουμπλικάνων στην Ελλάδα» το έκανε κυριολεκτικά αμέρικαν μπαρ στο πρώτο του επίσημο πάρτι. Η φιέστα είχε όλα όσα χρειάζεται ένα πετυχημένο ρεπουμπλικάνικο πάρτι: Μουσικάρες, ρεπουμπλικάνικα και τραμπικά αξεσουάρ (κόκκινα καπελάκια, pins, μπλουζάκια και άλλα), σημαιάκια Ελλάδας και ΗΠΑ, μπαλόνια ανάλογου στυλ και φυσικά τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ να πανηγυρίζει την αθώωση του από τη Γερουσία.

Οι σκευωρίες κατά του προέδρου Τραμπ κατέπεσαν κι έτσι βαδίσει για το ιστορικο ρεκόρ ψήφων που θα του δώσει μια ακόμα…

Gepostet von Ραχήλ Μακρή am Samstag, 8. Februar 2020

Το ίδιο το παράρτημα ιδρύθηκε το 2013 αλλά πρακτικά επανιδρύθηκε τον προηγούμενο Μάιο, είναι ΜΚΟ (είναι καλές τώρα οι ΜΚΟίνιο;) και αποτελείται από Ελληνοαμερικάνους και κόσμο που έχει Αμερικανούς Έλληνες του Εξωτερικού για συγγενείς. Ο δε πρόεδρος του παραρτήματος έχει το εντελώς κατάλληλο για το πόστο του όνομα Ιωνάθαν Κωνσταντίνου.  Το δελτίο τύπου της φιέστας ανέφερε τα εξής:

«Το παράρτημα Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα διοργανώνει στις 8 Φεβρουάριου 2020 πολιτική εκδήλωση για τον εορτασμό της παταγώδους αποτυχίας του σχεδίου του “Δημοκρατικού” κόμματος για καθαίρεση του προέδρου Τραμπ.»

Ο κ. Ιωνάθαν παρουσίασε σε ομιλία του τους στόχους του παραρτήματος, που είναι να τσοντάρουν στην καμπάνια των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2020:

«Θα επανεκλέξουμε με μεγάλη διαφορά τον πρόεδρο Τραμπ στο τιμόνι της εγγυήτριας δύναμης της ελευθερία παγκοσμίως. Για τις μεν ΗΠΑ το σύνθημα μας είναι Keep America Great και για την Ελλάδα, ‘Κάντε την Ελλάδα Μεγάλη Ξανά’.»

Αλλά έδειξε και τις ικανότητες του ως πωλητής μανικετόκουμπων:

 «Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα άφιξη στο πωλητήριο, τα ασημένια μανικετόκουμπα στην πολύ χαμηλή τιμή, των € 120. Υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα και τα 2 ασημένια δαχτυλίδια που μας έχουν μείνει από το Thanks Giving. Σας υπενθυμίζω ότι βασιζόμαστε στην βοήθεια σας για την λειτουργία της οργάνωσης.»

Άλλα ενδιαφέροντα πράγματα στοιχεία σχετικά με το Παράρτημα αυτό είναι ότι έχουν και Συριζαίους για μέλη, αλλά και ότι έχουν ισχυρή παρουσία στα Γιάννενα, κάτι που θέτει τις βάσεις (no pun intended) για να ακουστεί κάποια στιγμή και το «Make Γιάννενα Great Again». Κάπου εκεί πήρε και η Ραχήλ Μακρή (τελευταία φορά που είχαμε ακούσει γι’αυτή ήταν όταν στρατολόγησε τον εφευρέτη της Διαδικτυακής Τηλεόρασης Παγκοσμίως για την δημοτική της παράταξη) την πάσα να δηλώσει ότι ήταν ανέκαθεν οπαδός του πορτοκαλί προέδρου:

«Ήμουν πάντα Τραμπική. H πολιτική του Τραμπ έχει απτά αποτελέσματα, όπως η μείωση της ανεργίας. Το να βάζει πάνω από όλα την Αμερική είναι κoντά στο δικό πάγιο σύνθημα: “Πρώτα η Ελλάδα”.»

Δείτε φωτογραφίες:

 

Δεν μας χαλάει κι ένα Make Κοζάνη Great Again εδώ που τα λέμε:

(πηγή)

 

Best of internet