Quantcast
THE STREAM

Υποψήφιος της Ραχήλ Μακρή είναι ο εφευρέτης της Διαδικτυακής Τηλεόρασης Παγκοσμίως

Ο «εφευρέτης της διαδικτυακής τηλεόρασης παγκοσμίως» ετοιμάζεται λογικά να κάνει την Παλλήνη Silicon Valley των Μεσογείων


THE NEWSROOM · 25 Απριλίου 2019

Δεν ξέρουμε αν εσείς έχετε ξεχάσει την Μπουμπουλίνα της Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή (εμάς είναι πάντα στην καρδιά μας), όμως το σίγουρο είναι ότι αυτή σας ξεχνά. Η Πασιονάρια του πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπλοκ μπορεί να πόνεσε από τη βραχυχρόνια μίσθωση της Μακεδονίας, βρήκε όμως το κουράγιο να κατέβει υποψήφια δήμαρχος στην Παλλήνη, προφανώς προκειμένου να ξεκινήσει από τα Μεσόγεια η reconquista της χαμένης μας επαρχίας.

Σε αυτό τον δύσκολο αγώνα χρειάζεται κανείς και μαχητικούς συνοδοιπόρους φυσικά, και η Ραχήλ Μακρή το έκανε το διαβασματάκι της. Ένας από αυτούς είναι και ο Άγγελος Διαμαντουλάκης, ο οποίος είναι Απόφοιτος Σκηνοθεσίας/Σεναρίου, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Εφαρμογών Πληροφορικής, όπως μαθαίνουμε από το βιογραφικό του.

Το οποίο έχει και πολύ γοητευτικές φωτογραφίες:

Η παράταξη μας άλλη πόλη καλωσορίσει τον κύριο Angelos Diamantoulakis. Ο κύριος Διαμαντουλάκης ζεί στη Παλλήνη από την…

Gepostet von Ραχήλ Μακρή am Mittwoch, 24. April 2019

Ένα άλλο σημείο κλέβει την προσοχή μας όμως στο εν λόγω βιογραφικό. Μιλάμε για το εντυπωσιακό σημείο που αναφέρει ότι ο κ. Διαμαντουλάκης είναι «Εφευρέτης της διαδικτυακής τηλεόρασης παγκοσμίως», αλλά και «ιδιοκτήτης του TVONLINE CALIFORNIA και εμπνευστής της εφαρμογής «FollooU» η οποία υπόσχεται να προσφέρει νέες-επαναστατικές δυνατότητες στον τηλεθεατή».

Αυτό ομολογουμένως με τη «διαδικτυακή τηλεόραση παγκοσμίως» ακούγεται αρκετά εντυπωσιακό, τόσο που να μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η εν λόγω φράση ακούγεται σαν Google Translate από τα Νάουατλ. Αναζητήσαμε κι άλλα στοιχεία λοιπόν για τον Στιβ Τζομπς των πλουσίων και πέσαμε έτσι πάνω σε μια συνέντευξή του στη Νέα Κρήτη, όπου λέει τα εξής συγκινητικά:

– Είστε ο Κρητικός  που  το 2005 δημιουργήσατε  την πρώτη διαδικτυακή τηλεόραση παγκοσμίως, γεγονός που έκανε τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης να στρέψουν την προσοχή τους στην Ελλάδα με διθυραμβικά σχόλια. Μιλήστε μας λίγο για αυτό το εγχείρημα σας . Πως τα καταφέρατε;;

Αν και έχει περάσει στον κόσμο ότι η πρώτη διαδικτυακή τηλεόραση ξεκίνησε το 2005, το Tvonline ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2003. Ξεκίνησε ως αντίδραση καθώς δεν μπορούσα με τίποτα να βρω εργασία σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Οι πόρτες ήταν κλειστές όχι επειδή δεν είχα τις γνώσεις και τα προσόντα αλλά επειδή δεν είχα γνωριμίες για να «σπρώξουν» το βιογραφικό μου. Μη ξεχνάμε ότι αποφοίτησα ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης στα 17 μου χρόνια, κάτι που έγινε αναφορά σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζοντας με ως παιδί θαύμα κλπ.

Έτσι κι ενώ απογοητεύτηκα από τις κλειστές πόρτες των καναλιών είπα στον εαυτό μου «Θα φτιάξω το δικό μου κανάλι».Το εγχείρημα ήταν δύσκολο καθώς εκείνη την εποχή το διαδίκτυο δεν είχε την κίνηση που έχει σήμερα με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καθόλου στήριξη από χορηγίες, επενδυτές κλπ. Παρόλα αυτά το Tvonline βγήκε στον αέρα γράφοντας ιστορία και βαφτίζοντας την Ελλάδα ως Γενέτειρα της διαδικτυακής τηλεόρασης.

Ο μεγάλος εφευρέτης όμως είναι και μετριόφρων, δεν τρελαίνεται κι από τη χαρά του όταν τον λένε Μπιλ Γκέιτς:

– Οι πρωτοποριακές σας ιδέες με το  πάθος για τη δουλειά σας ήταν τέτοιες  που όχι μόνο αγγίξατε την επιτυχία αλλά έχετε χαρακτηριστεί από πολλούς και ως ο νέος Bill Gates. Πως νιώθετε για αυτό;

Είναι πολύ σπουδαίο να σε παρομοιάζουν με τον μεγαλύτερο εγκέφαλο στον κόσμο της πληροφορικής. Σίγουρα με δυναμώνει και θέλω να δικαιώσω με την πορεία μου όσους πίστεψαν και πιστεύουν σ’ εμένα.

Με την χρηματοδότηση βέβαια είναι λίγο τσακωμένος ο Μπιλ Γκέιτς της Λεβεντογέννας, αν κρίνουμε από τη συνέχεια της συνέντευξης:

– Από άποψη οικονομική, έχετε κάποια στήριξη από κάποιον φορέα; Η τα έξοδα είναι δικής σας δαπάνης;

Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Σε αντίθεση με το TvOnline, το NoMore Alone έχει αρκετές οικονομικές απαιτήσεις για να μπορέσει να κατασκευαστεί. Γι’ αυτόν τον λόγο ξεκινάμε μια εκστρατεία χρηματοδότης όπου μπορεί όποιος θέλει να προσφέρει όσα χρήματα επιθυμεί και να βοηθήσει σημαντικά στην υλοποίηση του project. 

Αυτό δε φαίνεται να πήγε και πολύ καλά:

Αυτά βέβαια δεν μετράνε για κάποιον που είναι Ολυμπιονίκης της υψηλής τεχνολογίας, όπως μας επιβεβαιώνει το σίγουρα έγκυρο nancysblog.gr:

Ο Άγγελος Διαμαντουλάκης το 2003 έφερε «χρυσό μετάλλιο» στην Ελλάδα, ιδρύοντας την πρώτη διαδικτυακή τηλεόραση παγκοσμίως. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλουμε το γεγονός ότι μπορούμε να βλέπουμε βίντεο στο YouTube και να παρακολουθούμε διαδικτυακές σειρές και εκπομπές.

Συγκεκριμένα, ο Κρητικός σκηνοθέτης- σεναριογράφος, Άγγελος Διαμαντουλάκης έχει αναγνωριστεί από την Αμερικάνικη Wikipedia ως ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που δημιούργησε την διαδικτυακή τηλεόραση το 2003.

Αφού έχει αναγνωριστεί από την Αμερικάνικη Wikipedia, όλα καλά. Αξίζει εδώ να ρίξουμε και μια ματιά στο τιτανοτεράστιο site με το οποίο μας πήγε στην κορυφή του κόσμου ο τιτανοτεράστιος εφευρέτης:

Αν μη τι άλλο μπορούμε να του αναγνωρίσουμε ότι μας ταξίδεψε τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω στην ιστορία του Ίντερνετ, μπράβο του.

 

 

 

 

 

Best of internet