Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, ανεμογεννήτριες στην Εύβοια γκρεμίστηκαν επειδή είχε πολύ αέρα

Ένα αιολικό πάρκο στην Κάρυστο έπαθε υπερβολική δόση αιολικής ενέργειας, όπως όλα δείχνουν


THE NEWSROOM · 9 Ιανουαρίου 2020

Θα το έχετε παρατηρήσει, αγαπητές φίλες και φίλοι, ότι τα αιολικά πάρκα είναι από τα πράγματα με το μεγαλύτερο hype το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Ακόμη και αν πάει κανείς μέχρι τον κάδο στη γωνία για να πετάξει τα σκουπίδια, είναι πολύ πιθανόν να πέσει πάνω σε μία ανεμογεννήτρια.

Η αλήθεια είναι ότι παρότι τα αιολικά πάρκα ανήκουν στις λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η μαγική τους ικανότητα να ξεφυτρώνουν σε μερικά από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία της χώρας όπως τα Άγραφα (ενώ και τα έργα που τα συνοδεύουν προκαλούν αξιοσέβαστες ζημιές στα σχετικά οικοσυστήματα), κάποιες φορές μάλιστα εντός περιοχών Natura, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από επιτροπές κατοίκων, ορειβατικούς συλλόγους και άλλους φορείς.

Κάποια από τα εργοτάξια μάλιστα είναι και αμφιλεγόμενης νομιμότητας, οπότε δημιουργούνται εντάσεις – οι οποίες λύνονται α λα γκρέκα, δηλαδή με ΜΑΤ και αστυνομικούς αποκλεισμούς για να μην διαδηλώσουν κάτοικοι και άλλοι. Το θέμα έχει οπωσδήποτε πολλές όψεις και είναι συζητήσιμο από πολλές απόψεις, όμως μία καινούριο και πιο κωμική μας παρουσιάστηκε χτες, όταν ένα αιολικό πάρκο στην Κάρυστο της Εύβοιας κατέρρευσε από τον αέρα.

Ο λόγος για το αξιοσημείωτο αυτό γεγονός είναι ότι τα αιολικά πάρκα χρειάζονται μεν αέρα, όταν όμως ο άνεμος πιάνει ταχύτητας ύψους 11 μποφόρ ή 160 χιλιομέτρων την ώρα, οι ανεμογεννήτριες δεν αντέχουν. Έτσι, διαλύθηκαν και έπεσαν στο έδαφος. Το φοβερό εδώ είναι ότι το συγκεκριμένο πάρκο δεν είναι καν ενεργό – απλά οι ανεμογεννήτριες έχουν μείνει παρατημένες στη θέση τους.

k.Stavridis

k.Stavridis

k.Stavridis

k.Stavridis

 

Έτσι όπως πάει το πράγμα θα πεταχτεί κανένα εργοστάσιο λιγνίτη και θα αρχίσει να φωνάζει «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟΟΟ»:

Best of internet