Quantcast
THE STREAM

Μούφα μεταπτυχιακό δηλώνει ο υφυπουργός Ομογένειας, σύμφωνα με ΜΜΕ της ομογένειας

Ο υφυπουργός Αντώνης Διαματάρης φαίνεται να μην έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό που δηλώνει στο βιογραφικό του


THE NEWSROOM · 2 Δεκεμβρίου 2019

Μία υπόθεση που θυμίζει αυτή της βραβευμένης Ελληνίδας πρασινοφρουρού της NASA Ελένης Αντωνιάδου μας έρχεται από τους Έλληνες του Εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα, αυτούς των ΗΠΑ. Η κομβική διαφορά εδώ είναι ότι το θέμα έχει φτάσει στα εδώ ΜΜΕ από το κοινό, αλλά από δημοσίευμα της σατιρικής εφημερίδας της ομογένειας που λέγεται «Το Καλάμι» και κυρίως, ότι το άτομο που μας απασχολεί δεν παρέλαβε απλώς κάποιο βραβείο από κυβερνητικό στέλεχος, αλλά έχει το ίδιο υπουργοποιηθεί.

Το εν λόγω πρόσωπο είναι ο υφυπουργός  Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, αρμόδιος για ζητήματα της ομογένειας, ο οποίος είναι γνωστός και ως ο εκδότης της εφημερίδας της ομογένειας που λέγεται «Εθνικός Κήρυκας». Ο κ. Διαματάρης χρίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη chief στα θέματα της ομογένειας λόγω της εμπειρίας του, ενώ (υποτίθεται ότι) έχει και το πρέπον για τη θέση του βιογραφικό, αν κρίνουμε από την ιστοσελίδα (1) του υπουργείου Εξωτερικών:

«Ο Αντώνης Η. Διαματάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη νήσο Λήμνο όπου και τελείωσε το Λύκειο. Μαζί με την οικογένειά του μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου σπούδασε  οικονομικές επιστήμες  στο Queens College της Νέας Υόρκης και  Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.»

Το ζήτημα που τίθεται εδώ είναι πως προς το δεύτερο σκέλος των σπουδών του κ. Διαματάρη, δηλαδή το μεταπτυχιακό στο διάσημο (και μέλος του λεγόμενου Ivy League, δηλαδή των πανεπιστημίων της ελίτ) Πανεπιστήμιο Columbia. Το ότι έχει τελειώσει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, το έχει δηλώσει και ο ίδιος o υφυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του:

– Έγινα εξ ολοκλήρου ιδιοκτήτης της εφημερίδας ακριβώς δέκα χρόνια από την μέρα που έφτασα στη Νέα Υόρκη, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 1979. Είχα μόλις τελειώσει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, πήγα για λίγο καιρό στην εφημερίδα αλλά με γοήτευσε τόσο πολύ που απέρριψα μια θέση σε μια πολυεθνική για να μείνω εκεί. Και δεν μετάνιωσα ποτέ γι’ αυτό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Καλαμιού όμως, εδώ ίσως υπάρχει ένα κάποιο κενό. Γιατί παρά το βιογραφικό που εμφανίζεται στο site του υπουργείου και τα όσα δηλώνει ο ίδιος, ο υφυπουργός εμφανίζεται να μην έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του. Το μέσο συνεχίζει ότι οι πληροφορίες του επαληθεύονται από σχετικό ερώτημα (μέσω του εργαλείου που παρέχεται) που απεύθυνε προς το αμερικανικό πανεπιστήμιο, το οποίο επιβεβαίωσε ότι ο κ. Διαματάρης απλά γράφτηκε στο μεταπτυχιακό του (enrollment only):

Αν τα παραπάνω αληθεύουν τότε τίθεται και θέμα εξαπάτησης εκτός από το σαφώς ελλιπέστερο από πριν βιογραφικό του κ. Διαματάρη (αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε η αναζήτηση στο τμήμα αποφοίτων του Business School του Columbia φαίνεται να δίνει κάποιο αποτέλεσμα). Για να μην αναφερθούμε καν στην όλη ρητορική περί αριστείας, η οποία ήδη δοξάστηκε μία φορά με την υπόθεση του 80χρονου νεανία διευθυντή νοσοκομείου, φτάνει σε νέα ύψη.

Αργύρης Μακρής

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου 2013 η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» είχε φιλοξενήσει και μία διαφήμιση υπέρ της 21ης Απριλίου και του δικτάτορα Παπαδόπουλου:

Ο κ. Διαματάρης τότε είχε δηλώσει ως εκδότης ότι από νομικής άποψης δεν μπορεί να αρνηθεί καμία διαφήμιση, ακόμη κι αν διαφωνεί με το περιεχόμενό της. Σε κάθε περίπτωση, είχε με τη σειρά του καταγγείλει τις «διαλέξεις ηθικής και δήθεν δημοκρατικής ευαισθησίας» από διάφορους «ψευτοπροοδευτικούς»:

Mea culpa: Από τεχνικό λάθος απουσίαζε το όνομα του υπεύθυνου της διαφημιστικής καταχώρησης, που το αποκαλύπτω με τη σύμφωνη γνώμη του: Διονύσης Πυλαρινός.

Και για να τελειώνουμε με την υπόθεση αυτή: είναι καιρός να σταματήσουν τις διαλέξεις ηθικής και δήθεν δημοκρατικής ευαισθησίας οι διάφοροι ψευτο – προοδευτικοί. Εχουμε δει πού μας έχουν οδηγήσει αυτές οι τριτοκοσμικού τύπου αντιδράσεις.

Καιρός να σοβαρευτούμε.

Για το θέμα του μεταπτυχιακού πάντως, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο ή ανακοίνωση από τον ίδιο τον υφυπουργό ή το υπουργείο:

Όπως έγραφε σε επιστολή του προς την ομογένεια ο κ. Διαματάρης το καλοκαίρι:

«Αδέλφια ομογενείς,

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μου έκανε την τιμή να μου προτείνει να υπηρετήσω τον Απόδημο Ελληνισμό από μια νέα θέση: Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού.»

Αναρωτιόμαστε αν θα βγάλει και δεύτερη επιστολή που θα ξεκινά με το «αδέλφια ομογενείς» σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, προκειμένου να πει ότι επιστρέφει στα αμφιθέατρα.

Best of internet