Quantcast
THE STREAM

«Παρακάλεσα τον Μητσοτάκη για τη θέση και είπε ναι» εξηγεί ο 80χρονος παραλίγο διευθυντής

Ο άνθρωπος που έγινε για μισή βδομάδα διευθυντής νοσοκομείου βγήκε στο ΣΚΑΪ για να τα πει ως έχουν και να λάμψει η αλήθεια


THE NEWSROOM · 27 Νοεμβρίου 2019

Αν δεν αναζητήσεις μόνος σου το δίκιο σου, δεν πρόκειται να στο δώσει κανείς. Αυτή τη μεγάλη αλήθεια της ζωής φαίνεται πως σκέφτηκε ο 80χρονος συνταξιούχος Κωνσταντίνος Πατέρας, ο οποίος έγινε διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας για τέσσερις μέρες πριν τον υποχρεώσουν τόσο άκομψα να παραιτηθεί.

Δυστυχώς, κανείς δε βρίσκεται αυτή τη στιγμή να περισώσει το αγνό όνειρο του 80χρονου Νεοδημοκράτη να γίνει διοικητής νοσοκομείου. Ο κ. Πατέρας όμως σίγουρα σκέφτηκε ότι μπορεί να σώσει την υπόληψή του, οπότε βγήκε στον ΣΚΑΪ να μιλήσει από την πλευρά του για τo deal που είχε γίνει με τη Νέα Δημοκρατία, όταν συμφώνησαν να κατέβει υποψήφιος ο Τρικαλινός συνταξιούχος γυμνασιάρχης.

Στο κάτω κάτω μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να είχε κατέβει και με τους ΑΝΕΛ και με το ΛΑΟΣ, όμως η ΝΔ ήταν ιστορικά το κόμμα του. Έτσι, ο κ. Πατέρας βγήκε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ενώ το πάνελ συμπλήρωσε ο αγαπημένος Άρης Πορτοσάλτε.

Εκεί ο 80χρονος τα είπε πολύ συγκινητικά. Όπως τόνισε, παρακάλεσε προεκλογικά τον πρωθυπουργό να του δώσει μία από αυτές τις θέσεις όταν θα γίνει εξουσία – αν φυσικά το θέλει. Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν διαφώνησε (βασικά συμφώνησε, όπως είπε αμέσως μετά) με την πρόταση αυτή, η οποία είναι ένα τίμιο deal προκειμένου να γυρίσει ο δημοφιλής κ. Πατέρας πίσω στη ΝΔ.

Δηλαδή ακριβώς στο προ δύο χρόνων πνεύμα του, μπορεί και όχι:

Όπως είπε:

«Εγώ θα γύριζα στη ΝΔ, γιατί είχα προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ. Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς, είχα μια δύναμη και είχα έναν στρατό δικό μου στα Τρίκαλα. Με καλέσανε κάτω, διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και πραγματοποίησα το ραντεβού. Είπα “θα γυρίσω πίσω, κύριε πρόεδρε, να σας βοηθήσω, αφού  θέλετε τη βοήθειά μου. Αν έχετε την ευγενή καλοσύνη, όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μία από αυτές τις θέσεις”.»

Κάπου εκεί το πάνελ σοκαρίστηκε όλο μαζί, με τον κ. Οικονόμου να σχολιάζει ότι πρόκειται για «αλισβερίσι» και «ρουσφέτι», κάτι το οποίο είναι οπωσδήποτε πρωτάκουστο γι’αυτή τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πατέρας meanwhile αποκαλεί την κ. Αναστασοπούλου κατά λάθος «κ. Αντωνοπούλου», ενώ τονίζει επίσης ότι αν υπήρχε άλλος για τη θέση με πιο πολλά προσόντα, θα μπορούσε να πάει να δηλωθεί και να μην έχουμε τώρα τέτοια θέματα.

«Τον παρακάλεσα αν μπορέσω με τα προσόντα που έχω να πάρω τη θέση αυτή. Αν ήταν άλλοι άνθρωποι που έχουν περισσότερα προσόντα από εμένα και φυσικά θα το χειροκροτούσα.»

Η κατάσταση που έχει φτάσει η πολιτική στη χώρα μας πίκρανε τόσο τον κ. Πορτοσάλτε που έβγαλε το παράπονό του στο Twitter:

Τόνισε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένα deal, εφόσον απλά παρακάλεσε τον Μητσοτάκη για το πόστο. Η αλήθεια είναι ότι αν θυμηθούμε το σχετικό σχόλιο των ΑΝΕΛ, είναι γνωστό ότι ήθελε από πάντα τη συγκεκριμένη θέση.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ Κ. ΠΑΤΕΡΑ «Ο πολιτευτής…

Gepostet von Ανεξάρτητοι 'Ελληνες am Dienstag, 14. Juni 2016

Δείτε το βίντεο:

Τα highlights συνεχίζονται φυσικά και εκτός (βλέπε εδώ) του παραπάνω αποσπάσματος. Το αγαπημένο μας είναι όταν ο κ. Πατέρας σχολίασε ότι μετά τις εκλογές η ΝΔ πάσχει από «ηλικιακό ρατσισμό» (!), καθώς κόβει τα έμπειρα στελέχη σαν τον ίδιο για να πάρει τίποτα κωλόψαρα.

«Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία από τις εκλογές και μετά πάσχει από ηλικιακό ρατσισμό.»

Άμα νομίζατε ότι οι boomers δεν ξέρουν τι πάει να πει ρατσισμός και διακρίσεις, είστε πολύ βαθιά νυχτωμένοι.

Best of internet