Quantcast
THE STREAM

5η διεθνή με 700 μέλη, Γκλέτσο, και 50 αποχρώσεις του ΠΑΣΟΚ στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα Κεντροαριστερά θα είναι για όλα τα γούστα και απηχεί όλες περίπου τις εποχές του υπαρκτού σοσιαλισμού που αγαπήσαμε


THE NEWSROOM · 29 Νοεμβρίου 2019

Το «όλοι οι καλοί χωράνε» φαίνεται πως είναι η προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασύνταξη του κόμματος και πιο συγκεκριμένα, για την νέα Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης. Η δεύτερη σημαντικότερη ιδέα του κονκλαβίου της Κουμουνδούρου, αν κρίνουμε από τη σύνθεση της ΚΕΑ, είναι ότι το πράσινο (του ΠΑΣΟΚ φυσικά) είναι το χρώμα του φθινοπώρου και το χρώμα της σεζόν επιβάλλεται να φορεθεί πολύ.

Το πρώτο έχει να κάνει με το μέγεθος της ΚΕΑ (αναλυτικά η σύνθεση εδώ), η οποία θα φτάσει τα 695 (εξακόσια ενενήντα πέντε) μέλη το συμπάθιο – ένα νούμερο που μέχρι πέντε μέρες πριν θα πιστεύαμε ότι αντιπροσωπεύει τη συνολική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα σόγια τους και ενδεχομένως και τα σκυλιά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚ Σοβιετικής Ένωσης έφτασε τελικά τα 319 μέλη και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚ Κίνας έχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε 376 μέλη (μαζί με τους αναπληρωματικούς), οπότε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βγει τελικά πιο σκληροπυρηνικός από τον Λένιν και τον Μάο μαζί.

Σε ότι αφορά την νέα κεντροαριστερή φασούλα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε να δηλώσουμε ότι οι ιθύνοντες επέλεξαν στελέχη κυριολεκτικά για κάθε ΠΑΣΟΚικό γούστο: Στους 695 υπάρχουν η πρώην διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου ΠαπανδρέουΡεγγίνα Βάρτζελη, βουλευτές της ίδιας περιόδου όπως οι Θανάσης Γικονόγλου, Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Κασσάρας, ο πρώην Γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νίκος Μαδεμλής, η κλασική δύναμη που λέγεται Στέφανος Τζουμάκας. Υπάρχουν επίσης εκσυγχρονιστές όπως ο συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, Νίκος Μουζέλης, ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αχιλλέας Μητσός, άνθρωποι από τη ΔΗΜΑΡ όπως ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και από το Ποτάμι όπως οι Σπύρος Δανέλης και Θόδωρος Τσίκας.

Η Ρεγγίνα Βαρτζέλη

Στο μενού όμως παίζει και ανανεωτική Αριστερά όπως ο πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, ο πρώην υφυπουργός Νίκος Μπίστης και το στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σωτήρης Βαλντέν. Παίζει και κουλτούρα όπως ο γνωστός συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης. Κι επειδή όπως είπαμε όλοι οι καλοί χωράνε, υπάρχουν και μέλη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όπως οι Βασίλης ΚόκκαληςΚώστας Ζουράρις και Έλενα Κουντουρά. Α, και ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη ονόματι Ανδρέας Παπανδρέου (!), έτσι για τη φάση.

Ο οποίος Κραουνάκης μας ενημέρωσε πρόσφατα ότι όσοι κράζουν τον Πολάκη όχι απλά τον θαυμάζουν (αυτά είναι για τους φλώρους), αλλά είναι λούγκρες και τον ποθούν:

Εκεί που η φάση απογειώνεται όμως είναι με την παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Στερεάς Ελλάδας, πρώην δημάρχου Στυλίδας και προστάτη αγίου των απανταχού ψύχραιμων, Απόστολου Γκλέτσου. Ο μπαροφάγος δήμαρχος της καρδιάς μας δεν είχε συνεργαστεί ποτέ ξανά με το ΣΥΡΙΖΑ, όμως η 695μελής ΚΕΑ αποδεικνύεται σοφή επιλογή, καθώς μπορεί να χωρέσει άνετα μία τόσο πληθωρική προσωπικότητα. Όλοι αυτοί οι υπέροχοι κεντροαριστεροί θα συνεδριάσουν αύριο στο ΣΕΦ.

Αν μη τι άλλο, με την εμπειρία του από συλλήψεις και δικαστήρια, ο Απόστολος Γκλέτσος θα μπορέσει να συμβάλλει και στον παράνομο αγώνα, όταν αυτός ξεκινήσει.

Πηγές: (1, 2)

 

 

 

Best of internet