Quantcast
THE STREAM

Tην Aφρικανική σκόνη της Αιθιοπίας έφαγαν τελικά Τσίπρας και Γκρέτα για το Νόμπελ Ειρήνης

Το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης πήγε στον πρόεδρο της Αιθιοπίας, αφήνοντας πίσω τους αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών


THE NEWSROOM · 11 Οκτωβρίου 2019

Τζάμπα φαίνεται πως πήγε τελικά ο τόσος κόπος που έριξαν επί τόσους μήνες οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ για να φέρουν την αδελφοσύνη και το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παρότι ίδρωσαν για να την πετύχουν (και τελικά την αγάπησαν και οι Νεοδημοκράτες), το μόνο που θα τους μείνει θα είναι μερικές φωτογραφίες για το Instagram από τις εξωτικές λίμνες και κάμποσες θύμησες από διαδηλώσεις ανθρώπων με πλαστικά αρχαιοελληνικά κράνη.

Aυτή η φωτογραφία relationship goals

Αυτή η στιγμή εθνικόφρονος YMCA

Ο θρυλικός μακεδονολόγος Ιντιάνα Κοτζιόουνς

Ο λόγος είναι ότι το μεγάλο βραβείο για την προσπάθεια τους αυτή, το οποίο είναι φυσικά το Νόμπελ Ειρήνης, πέταξε και επίσημα από την αγκαλιά των δύο ηγετών. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι Τσίπρας και Ζάεφ ήταν και επίσημα υποψήφιοι από τον Ιανουάριο για το μεγάλο βραβείο που θα τους έβαζε στο ίδιο εκλεκτό κλαμπ με τον Χένρι Κίσινγκερ – αν και με την υποψηφιότητά και μόνο ήταν ήδη στο ίδιο κλαμπ με τον Τραμπ και τον Κιμ, το οποίο δεν είναι καθόλου λίγο.

Αφού δεν το πήρε η Ελλάδα μας όμως, ποιος το πήρε; Αγαπητές φίλες και φίλοι, αυτή τη φορά φάγαμε τη σκόνη της όχι και τόσο μακρινής Αιθιοπίας, της οποίας ο πρωθυπουργός Abiy Ahmed Ali τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Ο Ahmed Ali ξεπέρασε όχι μόνο τους Τσίπρα & Ζάεφ, αλλά και την ιδιαίτερα αγαπητή στη χώρα μας Γκρέτα Τούνμπεργκ (την οποία έβγαζαν φαβορί οι στοιχηματικές), όντας βασικός παίχτης στην ειρηνευτική συμφωνία Αιθιοπίας – Ερυθραίας.

Οι δύο γειτονικές Αφρικανικές χώρες βρίσκονταν σε πόλεμο από το 1988 μέχρι το 2000, αλλά η εμπόλεμη κατάσταση τερματίστηκε με συμφωνία μόλις το 2018. Το ομολογουμένως αρκετά αξιοσημείωτο αυτό κατόρθωμα ξεπερνάει αρκετά την Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός αν μετρήσουμε αυτούς που δήλωσαν ότι θα πολεμήσουν για την Μακεδονία, οπότε οι Πρέσπες κοντράρουν και τη συμφωνία που τερμάτισε τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ότι ο πρόεδρος της Αιθιοπίας έχει στο συγκεκριμένο σκίτσο μια πολύ μακρινή ομοιότητα με τον Αρτέμη Σώρρα, εμείς πάντως δεν το θεωρούμε καθόλου τυχαίο.

Best of internet