Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, Τσίπρας και Ζάεφ είναι οφίσιαλι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης

Οι δύο πρωθυπουργοί ίσως κερδίσουν τον τίτλο που έχει σηκώσει μεταξύ άλλων ο Κίσσινγκερ και η ΕΕ


THE NEWSROOM · 28 Ιανουαρίου 2019

Όλο και καλύτερη φαίνεται πως γίνεται η φάση αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών που περιλαμβάνει την μεταφορά των βορείων συνόρων της Ελλάδας κάπου πιο πάνω από το Μενίδι και έχει παραχωρήσει τα εδάφη στην χώρα που Formerly Known as πΓΔΜ.

Συγκεκριμένα οι Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας ακριβώς όπως μεταδίδαμε πριν κάποιους μήνες θα είναι υποψήφιοι για να κερδίσουν το Νόμπελ που μεταξύ άλλων έχουν κερδίσει άνθρωποι στενά συνδεδεμένοι με την υπόθεση της Παγκόσμιας Ειρήνης, όπως ο Χένρι Κισσινγκερ καθώς και θεσμοί, όπως η Ευρωπαίκή Ένωση.

Για να το έχουμε, δηλαδή σε μια πρόταση μαζεμένο. Σε περίπτωση που το ντιλ με τους νατοϊκούς γαλονάτους η υπόθεση πάει ταμείο, ο Τσίπρας θα δικαιούται να βάλει τα μούτρα του δίπλα σε κορυφαίους γυπαετούς όπως αυτός:

Αυτός:

Και ένας ράντομ Κύπριος:

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ουιντέντ Μπουσαμαουί η Τυνήσια κάτοχος του Νόμπελ, απέστειλε επιστολή προς τον Ζόραν Ζάεφ, όπου εκφράζει την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μοντέλο για την ειρηνική και εποικοδομητική επίλυση διμερών και πολυμερών διαφορών μεταξύ γειτονικών χωρών, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως παράδειγμα στα Βαλκάνια αλλά και ευρύτερα.

Ακόμη, η Τυνήσια κάτοχος του του Νόμπελ Ειρήνης, το 2015 σημειώνει ότι η κύρωση της συμφωνίας στις δύο χώρες καταδεικνύει ότι ο διάλογος, η θετική ενέργεια, η αποφασιστικότητα και η συναίσθηση για καλή γειτονία, είναι το κλειδί για όλα τα προβλήματα, ανεξάρτητα από τις πιέσεις των εθνικιστών και από τις δύο πλευρές.

Best of internet