Quantcast
THE STREAM

Η ΝΔ φέρνει την ελεύθερη αγορά στα Εξάρχεια: «δεν πουλάμε καφέ σε μπάτσους» λένε οι καταστηματάρχες

Ο Δημοσθένης Πάκος μίλησε στον ΣΚΑΪ για την προβληματική εξυπηρέτηση που αντιμετωπίζουν στο θέμα του καφέ τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια


THE NEWSROOM · 25 Σεπτεμβρίου 2019

«Καινούργια σεζόν, καινούργια προβλήματα» φαίνεται πως είναι η φάση για τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Δημοσθένη Πάκο. Αν το όνομα σας θυμίζει κάτι, είναι επειδή ο κ. Πάκος μας χάρισε πέρσι μια εξαιρετικά περιγραφική για το attitude της ΕΛΑΣ σε μία σειρά από πράγματα φράση: Το μνημειώδες πλέον «αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει…», με αφορμή τον ξυλοδαρμό του ήδη αιμόφυρτου Ζακ Κωστόπουλου από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Anyway, αυτή τη φορά ο κ. Πάκος εμφανίστηκε το πρωί της 24ης Σεπτεμβρίου στον ΣΚΑΪ για να πει τον πόνο των ΜΑΤατζήδων για ένα τελείως διαφορετικό θέμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο πάνελ βρισκόταν και ο γνωστός κι αγαπημένος Μπάμπης Παπαδημητρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των αστυνομικών δήλωσε αγανακτισμένος ότι κάποιοι μαγαζάτορες στη Νεάπολη Εξαρχείων αρνούνται να πουλήσουν καφέδες στα ΜΑΤ. Στη συνέχεια μάλιστα τόνισε ότι όχι απλά αρνούνται να πουλήσουν καφέ, αλλά ότι σε περιστατικό όπου κάποιοι μαγαζάτορες καταγγέλθηκαν για την πρακτική αυτή, επανέλαβαν και στο δικαστήριο τη φράση «δεν πουλάω καφέ σε μπάτσους».

Όπως είπε:

«Χθες και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την εκκένωση των καταλήψεων, στην περιοχή της Νεάπολης Εξαρχείων, πήγαν δύο αστυφύλακες να πάρουν έναν καφέ. Και δεν τους πουλούσε καφέ το μαγαζί»

Δείτε το βίντεο:

«Πως έχει δικαίωμα κάποιος να πει δεν πουλάω στον μπάτσο καφέ» παραπονιέται ο πρόεδρος των αστυνομικών Αθήνας

Το παράπονό του για το γεγονός πως μαγαζί στα Εξάρχεια αρνήθηκε να πουλήσει καφέδες σε αστυνομικούς κατέθεσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Δημοσθένης Πάκος, βρίσκοντας συμπαράσταση στο πρόσωπο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, που «αποκάλυψε» πως «κάποιοι πηγαίνουν στο μαγαζί και του λένε "αν πουλήσεις καφέ στους μπάτσους", εντάξει».

Gepostet von Ανασκόπηση am Dienstag, 24. September 2019

Αρκετά προβλέψιμα, ο αστυνομικός και ο κ. Παπαδημητρίου παρουσίασαν μία θεωρία όπου οι μαγαζάτορες αρνούνται να δώσουν καφέ στα ΜΑΤ, επειδή κάποιοι τους απειλούν ότι αν το κάνουν θα υπάρχουν συνέπειες. Η αλήθεια είναι ότι η θεωρία αυτή φαίνεται αρκετά λογική, είναι τελείως απίθανο κάποιοι μαγαζάτορες απλά να μην εκτιμούν την καθημερινή δραστηριότητα των ΜΑΤ, τα οποία εκτός από το να γεμίζουν τη γειτονιά με χημικά και σέρνουν ανθρώπους στον δρόμο από τα πόδια, ενίοτε παίρνουν λάφυρο και κανένα μπουκαλάκι νερό από περίπτερα στην πλατεία (με το περιστατικό του 2014 να αναφέρεται μάλιστα από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ):

Με το περίπτερο να δέχεται και πέσιμο λίγες μέρες μετά για να μάθει να είναι κακό περίπτερο:

Σε κάθε περίπτωση πάντως μπορούν να αξιοποιήσουν εκ νέου το κοντέινερ που κατασχέθηκε ως καντίνα μόνο για ΜΑΤ.

(πηγή)

Best of internet