Quantcast
THE STREAM

Δεύτερη έκθεση γκραφίτι σε τέσσερις μήνες έγινε στα βαγόνια του Μετρό Θεσσαλονίκης

Ασταμάτητο φαίνεται πως είναι το καλλιτεχνικό ένστικτο των γκραφιτάδων της συμπρωτεύουσας, ακόμη κι αν το Μετρό αργεί


THE NEWSROOM · 18 Σεπτεμβρίου 2019

Αν πιστεύει κανείς ότι όλα τα δημόσια έργα καθυστερούν στην Ελλάδα, πλανάται. Μερικά έργα όχι μόνο ολοκληρώνονται στην ώρα τους, αλλά γίνεται πολύ γρήγορα και η συντήρηση τους αν χρειαστεί. Σε αυτές τις εξαιρετικές περιπτώσεις για τις οποίες μιλάμε μάλιστα, αυτό συμβαίνει ακόμη κι αν συνδέονται με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, πάνω από οποίο σίγουρα πλανάται κάτι – με μία αρχαία κατάρα να είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο, καθώς η τελευταία ενημέρωση που έπαιξε ήταν πως δε θα είναι ούτε το 2020 έτοιμο.

Φυσικά το ότι το Μετρό δε λειτουργεί δεν πτόησε τους γκραφιτάδες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έσπευσαν στα τέλη Μαΐου να φιλοτεχνήσουν τα πρώτα γκραφίτι σε βαγόνια, έτσι για το καλωσόρισμα. Αυτά ήταν τα πρώτα δείγματα:

Η Αττικό Μετρό δεν φάνηκε τότε να εκτιμά την αυθόρμητη αυτή έκθεση ζωγραφικής, καθώς έσπευσε να τα καθαρίσει, όμως τέτοια έργα δεν μπορούν να χαθούν έτσι απλά. Έτσι, οι φιλότεχνοι Θεσσαλονικείς έσπευσαν να μπουν και πάλι στο το αμαξοστάσιο του μετρό στη Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης για να ξαναφτιάξουν καινούρια, αγνοώντας μικροπράγματα όπως security και απαγορεύσεις.

Έβαψαν και το δεύτερο συρμό του μετρό. Αναμένουμε τον τρίτο… Καλή φύλαξη ειδικά μετα το βάψιμο του πρώτου συρμού. Ιδού η απόδειξη…

Gepostet von Panagiotis Krinis am Mittwoch, 18. September 2019

Προφανώς ο κόπος τους θα εξαφανιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Αττικό Μετρό, όμως έτσι είναι η τέχνη στις μέρες μας, εφήμερη. Αυτά είναι τα νέα γκραφίτι:

Θα μπορούσα να τα βρουν με δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό για το περιεχόμενο των γκραφίτι, αλλά σε αυτή τη χώρα δεν είναι κανείς με τον διάλογο.

Best of internet