Quantcast
THE STREAM

Με έκθεση γκραφίτι στα βαγόνια υποδέχτηκαν αλητάμπουρες το Μετρό Θεσσαλονίκης

Ο λαός της πόλης καλωσόρισε το νέο συγκοινωνιακό μέσο με το καλλιτεχνικό υπερθέαμα που του αξίζει


THE NEWSROOM · 20 Μαΐου 2019

Ποιος είπε ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει; Μπορεί το μετρό της Θεσσαλονίκης να απέχει (ακόμη) αρκετά χρονικά ώστε το 2019 να μας έχει χαρίσει μέχρι και parody των εγκαινίων του δια χειρός Πανίκα Ψωμιάδη, η πολυπόθητη επερχόμενη προσθήκη στο συγκοινωνιακό σύστημα της συμπρωτεύουσας όμως έχει τύχη ήδη θερμής υποδοχής από το κοινό της πόλης, το οποίο τη στόλισε με τον πρέποντα τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, γεμίζοντας τα βαγόνια του μετρό με γκραφίτι πριν καν ξεκινήσουν να κινούνται. Οι άγνωστοι καλλιτέχνες κατάφεραν να μπουν στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας και να ζωγραφίσουν με αγάπη, στοργή και προδέρμ τα βαγόνια, τα οποία μόλις λίγες μέρες πριν έφτασαν στην πόλη.

Στη συνέχεια αποχώρησαν σαν κύριοι χωρίς προσαγωγές και τέτοια δυσάρεστα. Ένας δημοσιογράφος του TV100 ανέβασε φωτογραφίες από την έκθεση ζωγραφικής μέσω του λογαριασμού του στο Facebook:

 

Έγραψαν τα βαγόνια του μετρό. Δεν παίζονται…

Gepostet von Panagiotis Krinis am Sonntag, 19. Mai 2019

Αξίζει να σημειωθεί ότι και με αυτό το σκηνικό πάει ταμείο το Luben.tv από το 2016 σε σχετικό του άρθρο. Αυτό ήταν και το αντίστοιχο οπτικό ντοκουμέντο:

Δυστυχώς η διοίκηση της Αττικό Μετρό δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με τις αυθόρμητες εκδηλώσεις υποδοχής του κόσμου, με αποτέλεσμα το προσωπικό της να ξοδεύει αυτή τη στιγμή εργατοώρες για να τα καθαρίσει. Επίσης, η Αττικό Μετρό θα λάβει μέτρα για να φυλάξει τα βαγόνια από την λαϊκή δημιουργία με σπρέι.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος:

«Δυστυχώς παρά τον διπλασιασμό των μέτρων ασφαλείας άγνωστοι εισήλθαν τα ξημερώματα στο χώρο και πρόλαβαν να ζωγραφίσουν γκράφιτι στη μία πλευρά των δύο βαγονιών, από τα τέσσερα, του συρμού, που μόλις την περασμένη Πέμπτη, μπήκε στις ράγες.

Από την Παρασκευή 17/5 το πρωί είχαμε τοποθετήσει τέσσερις φύλακες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας και έτσι αποφεύχθηκε το χειρότερο. Ήταν δύσκολο να βρούμε τα υλικά για τον καθαρισμό των βαγονιών, αλλά τα βρήκαμε. Αύριο το πρωί θα ξεκινήσουμε τον καθαρισμό.»

Χωρίς να θέλουμε να ενθαρρύνουμε τον τζόγο, εκτιμούμε πως μπορείτε αν θέλετε να παίξετε τον κουμπαρά σας  ότι τα μέτρα αυτά δε θα καταφέρουν να αποτρέψουν τα γκραφίτι στο μέλλον.

(πηγή)

Best of internet