Quantcast
THE STREAM

Με ντου σε 4 καταλήψεις και προσαγωγές 100+ προσφύγων ξεκίνησε η ΕΛΑΣ τη νέα σεζόν

Με γεμάτες τις μπαταρίες για εκατοντάδες χιλιάδες μπουζουριάσματα επέστρεψε στη ρουτίνα η Ελληνική Αστυνομία


THE NEWSROOM · 26 Αυγούστου 2019

Φωτογραφία εξωφύλλου: Παντελής Σαΐτας/EPA

Γεμάτη θετική ενέργεια και όρεξη για δουλειά φαίνεται πως γύρισε από τις διακοπές της η ΕΛ.ΑΣ., αν κρίνουμε από τη σημερινή μεγα-επιχείρηση ενάντια σε καταλήψεις στέγης προσφύγων (και άλλες) στα Εξάρχεια. Ένα πραγματικά τρελό τρελό παρεάκι έχει μαζευτεί από χτες στη γνωστή γειτονιά της Αθήνας, της οποίας οι δρόμοι αποκλείστηκαν για τη μεγάλη φιέστα: Η Δίωξη Ναρκωτικών, ΜΑΤ, τα ΕΚΑΜ, η ΟΠΚΕ, η ΔΙΑΣ, η Άμεση Δράση, η Ασφάλεια και ένα ελικόπτερο, έτσι για τη φάση.

Ο στόχος της μητέρας όλων των σκουπών ήταν μέχρι στιγμής 4 καταλήψεις (οι 2 στην οδό Σπύρου Τρικούπη, μία στην Καλλιδρομίου και μία στην Ασημάκη Φωτήλα) που εκκενώθηκαν και οι πάνω από 130 μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν προσαχθεί – οι οποίοι αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία των προσαγωγών. Όπως αναφέρεται, οι περισσότεροι από αυτούς είναι από τη Συρία.

Να σημειωθεί ότι στην δε κατάληψη της Ασημάκη Φωτήλα δε βρέθηκε ψυχή και λογικά το κτήριο είχε καταληφθεί από το φάντασμα του Μιχαήλ Μπακούνιν. Η ελπιδοφόρα νίκης των δυνάμεων της τάξης απέναντι σε μωρά, μαμάδες και μπαμπάδες με βαλίτσες (οι οποίοι θα πάνε τώρα για μόνιμες διακοπές σε κάποιο κέντρο κράτησης ή “φιλοξενίας” όπως αποκαλούνται) αποτυπώθηκε όπως έπρεπε από τις κάμερες (φωτογραφίες:

ΙΝΤΙΜΕnews

ΙΝΤΙΜΕnews

ΙΝΤΙΜΕnews

Εurokinissi

ΙΝΤΙΜΕnews

ΙΝΤΙΜΕnews

Η δε ΕΛ.ΑΣ. διαδίδει ότι έχει σκοπό να μείνει μόνιμα στα Εξάρχεια για να φυλάει τα μπόσικα, το οποίο ως σενάριο ακούγεται τουλάχιστον ειδυλλιακό, δεν δίνει καμία υποψία ότι θα κάνει επικό backfire και επίσης εγγυάται να μας παρέχει κάθε βδομάδα ένα περιστατικό όπου μια διμοιρία ΜΑΤ θα σέρνει κάποιον από τα πόδια σε φάση Thor. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν αντίστοιχα να κατασκηνώσουν μόνιμα στις πολλές παραλίες όπου κάνουν καταλήψεις διάφοροι εντερπρενέρ με τα μπιτσόμπαρά τους (θα μπορούσαν να κάνουν και ελεύθερο), αλλά τα Εξάρχεια φαίνονται πιο σημαντικά.

Δε γίνεται όμως να σκεφτόμαστε παραλίες και καλοκαίρια τώρα, τα κεφάλια μέσα.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Best of internet