Quantcast
THE STREAM

Καναδάς: Η αστυνομικός που έκανε live stream ενημέρωσης με φίλτρο γάτας έχει βγει από το South Park

Δυστοπική κωμωδία είναι η καλύτερη περιγραφή μέχρι στιγμής για την επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή μας


THE NEWSROOM · 23 Ιουλίου 2019

Όταν συνέβη πρώτη φορά στο Πακιστάν, έμοιαζε με κάτι βγαλμένο από το Black Mirror. Αυτή τη φορά το ίδιο πράγμα συνέβη στον Καναδά και εκτός του ότι αρχίζουμε να το συνηθίζουμε, μπορούμε να πούμε και ότι πλέον μοιάζει με κάτι που βγήκε από το South Park, με τον πρωταγωνιστή να είναι η εθνική αστυνομία του Καναδά.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σχετικά με μια διπλή ανθρωποκτονία (ένα ζευγάρι βρέθηκε δολοφονημένο σε έναν απόμακρο αυτοκινητόδρομο), η οποία αναμεταδιδόταν με live stream. Όντας πλήρως εξοικειωμένοι με τα σύγχρονα social media, κάποιος από τα μέλη της Έφιππης Βασιλικής Καναδικής Αστυνομίας της Βρετανικής Κολομβίας (όλο αυτό) αποφάσισε να παίξει με ένα τα φίλτρα του μέσου, πάνω στην αξιωματικό που έδινε τη συνέντευξη τύπου.

Το φίλτρο ήταν φυσικά το αγαπημένο μας «μουστάκια και αυτιά γάτας», με αποτέλεσμα η αρχιφύλακας Janelle Shoihet να αποκτήσει μια εμφάνιση αντάξια της εποχής της:

Στην πορεία μάλλον αποφάσισαν ότι τόσο ριζοσπαστικοί τρόποι επικοινωνίας μπορεί να μην τους βγουν σε καλό, οπότε δήλωσαν ότι το φίλτρο μπήκε κατά λάθος. Όπως είπαν πριν ανεβάσουν ένα νέο βίντεο χωρίς το φίλτρο γάτας:

«Το έχουμε αντιληφθεί και το αντιμετωπίζουμε καθώς είναι μια αυτόματη ρύθμιση»

 

Εμείς συνεχίζουμε να λέμε ότι θα μπορούσαν να το κρατήσουν μόνιμα έτσι, αλλά ο κόσμος δεν είναι ακόμη έτοιμος για το νέο.

Best of internet