Quantcast
THE STREAM

Ο υπουργός του Πακιστάν που έδωσε fb συνέντευξη με φίλτρο γάτας είναι η χαρούμενη εκδοχή του Black Mirror

Ένας υπουργός σε μια επαρχία του Πακιστάν δίνει συνέντευξη τύπου με το φίλτρο «μουστάκια γάτας» ανοιχτό, γίνεται θρύλος του Ίντερνετ


THE NEWSROOM · 18 Ιουνίου 2019

Μια υπέροχη στιγμή Black Mirror αλλά στο λιγότερο δυστοπικό μας ήρθε από την επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκουα, στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Ένας υπουργός της επαρχίας εμφανίστηκε με το κλασικό κι αγαπημένο φίλτρο με ροζ αυτάκια γάτας και μουστάκια σε συνέντευξη τύπου, καθώς η διαδικασία μεταδιδόταν μέσω Facebook.

Το αρκετά υστεροκαπιταλιστικό σκηνικό έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους χρήστες του κολοσσού των social media, των οποίων οι αντιδράσεις κυμάνθηκαν από το  παρατηρητικό «ο υπουργός μεταμορφώθηκε σε γάτα» μέχρι το πιο καταστασιακό «νιάου, νιάου, νιάου». Δεν ξέρουμε αν ο υπουργός Εσωτερικών Σαουκάτ Γιουσαφζάι αυτή τη στιγμή θέλει να κρεμάσει ή να δώσει αύξηση στους συνεργάτες του που ξέχασαν το γνωστό φίλτρο ανοιχτό, η αλήθεια είναι πάντως ότι η συνέντευξη που γινόταν στην Πεσάβαρ, πρωτεύουσα της Χιμπέρ Παχτούνκουα, έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση, παρότι η συνέντευξη τύπου από τη σελίδα του κόμματος PTI (το κόμμα του πρωθυπουργού Ιμράν Χαν) διαγράφηκε, ο ίδιος φάνηκε να το παίρνει ψύχραιμα στις δηλώσεις του και ζήτησε από τον λαό του Πακιστάν «να μην τα παίρνει όλα στα σοβαρά»:

«Το “φίλτρο γάτας” στο Facebook ενεργοποιήθηκε κατά λάθος, δεν έγινε σκόπιμα. Και δεν ήμουν ο μόνος. Δύο άλλοι αξιωματούχοι δίπλα μου μπήκαν επίσης στο στόχαστρο του φίλτρου γάτα.»

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι ο κόσμος πρόλαβε να κάνει τα screenshots του, έτσι ώστε το κειμήλιο αυτό να παραδοθεί όπως του αξίζει στις επόμενες γενιές. Αξίζει να σημειωθεί επίσης το ότι παρότι το «ανθρώπινο λάθος» (όπως σχολίασε η ομάδα social media του PTI ) επισημάνθηκε αμέσως, το φίλτρο έμεινε ανοιχτό καθ’όλη τη διάρκεια της συνέντευξης.

Όπως καταλαβαίνετε, το παγκόσμιο Ίντερνετ το απόλαυσε όσο και το Πακιστανικό:

Για ακόμη περισσότερες ομοιότητες με το Black Mirror, μπορεί στο μέλλον να ανακαλύψουμε ότι το έκαναν επίτηδες, ποτέ δεν ξέρεις.

 

Best of internet