Quantcast
THE STREAM

Ανάληψη ευθύνης για βόμβα στο μετρό της Θεσσαλονίκης έκανε η ομάδα «Τυφλοπόντικες»

Η επίθεση έγινε σαν διαμαρτυρία στην άδεια που δεν είχε δοθεί τις μέρες εκείνες στον Δημήτρη Κουφοντίνα


THE NEWSROOM · 6 Ιουνίου 2019

Μπορεί το μετρό της συμπρωτεύουσας να μην έχει ανοίξει καλά καλά ακόμη, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης. Τουλάχιστον αν πιστέψουμε μια σημερινή ανάληψη ευθύνης που έγινε από αντιεξουσιαστές, η οποία ισχυρίζεται ότι μια πυρκαγιά που είχε πιάσει στις στις 17 Μαΐου στο εργοτάξιο του μετρό στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου δεν ήταν ατύχημα.

Όπως υποστηρίζουν, η πυρκαγιά προέκυψε από βόμβα που μπήκε στο υπόγειο του εργοταξίου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά της 17ης Μαΐου ξέσπασε μετά από έκρηξη που έγινε στις 3 τα ξημερώματα στα μονωτικά υλικά στο δεύτερο επίπεδο του εργοταξίου, αν και το αποτέλεσμα ήταν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Η βασική αιτία για την τοποθέτηση της βόμβας ήταν ως διαμαρτυρία για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιούσε απεργία πείνας την ίδια περίοδο. Στο δε φινάλε η ανακοίνωση είναι αφιερωμένη επίσης στον αναρχικό σύντροφο Μοράλες που σκοτώθηκε προσπαθώντας να ανατινάξει μια σχολή της αστυνομίας και όχι μη ρωτήσετε ποιον Μοράλες.

Όπως αναφέρει μέρος της ανακοίνωσης, η οποία ανέβηκε από τον λογαριασμό με το ταιριαστό όνομα «Τυφλοπόντικες»:

«Εμείς σε μια διαφορετική πολιτική συγκυρία επιλέξαμε να τοποθετήσουμε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο υπόγειο του εργοταξίου του μετρό στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στις 17/05/2019.

Η απεργία πείνας του Δ.Κουφοντίνα για τη χορήγηση αδειών που πραγματοποιήθηκε εκείνες τις μέρες όπως και ο χρόνος και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε η δράση θέτουν δύο ακόμα περιεχόμενα. Το πρώτο είναι ότι δεν θα αφήσουμε τους φυλακισμένους επαναστάτες έρμαια των κατασταλτικών σχεδιασμών κράτους και αφεντικών. Τον λογαριασμό αν πάθει κάτι κάποιος σύντροφος ή συντρόφισσά μας θα τον πληρώσετε όλοι σας. Αυτό είναι μια υπόσχεση. Το δεύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε την επόμενη ”μεγάλη συνάντηση” ή ”μεγάλη μέρα” για να επιτεθούμε. Δεν περιμένουμε να “ωριμάσουν οι συνθήκες”, να πέσει η εξέγερση από τον ουρανό. Κάθε στιγμή που περνά οξύνουμε τις αντιστάσεις μας, βάζουμε ακόμα ένα λιθαράκι για την αποσταθεροποίηση του συστήματος. Κάθε πράξη επιθετική γίνεται κομμάτι μιας αγωνιστικής συνέχειας που πυροδοτεί νέα σαμποτάζ, βανδαλισμούς, οδοφράγματα, αποκαλύπτοντας πόσο διάτρητο είναι το καθεστώς ασφάλειας που έχουν δημιουργήσει.

Αυτοί που σήμερα μας εκμεταλλεύονται και μας κλέβουν τη ζωή μέρα με τη μέρα είναι οι ίδιοι που αύριο θα απαιτήσουν από μας να σκοτωθούμε για τα εθνικά συμφέροντά τους και είναι ευάλωτοι. Έχουν ονόματα και διευθύνσεις και αν προσπαθήσουμε μπορούμε να τους επιστρέψουμε ένα κομμάτι από το φόβο και την απελπισία που έχουν επιβάλλει πάνω μας.»

Αξίζει να σημειώσουμε πως το μετρό της Θεσσαλονίκης έχει ήδη δεχτεί μια επίθεση από αδυσώπητους γκραφιτάδες, αν και μετά την χτεσινή ανακοίνωση οι αρχές μάλλον θα προτιμήσουν τους bombers με τα σπρέι.

 

 

Best of internet